WTCR - Nagy Norbi autót vált Pergusára
Nagy Norbi autót vált Pergusára
Fotó: MGS Racing, RCM Motorsport

Nagy Norbi autót vált Pergusára

LantiLanti
2014/09/26 12:00

A hétvégén rendezik a Túraautó Európa-bajnokság idei szezonjának utolsó fordulóját, és a szicíliai Pergusában zajló hétvégén Nagy Norbi ismét ott lesz a mezőnyben. Egy-két dolog azonban változik a korábbiakhoz képest, hiszen új autóval, és félig új csapattal veszi fel a küzdelmet a dobogóért.

Norbi számára elég hamar, a Szlovákiaringen véget ért az S2000-es kategória megnyeréséért folytatott küzdelem, a 2.0 literes Chevrolet Cruze váltóhibái miatt ugyanis ki kellett hagynia a salzburgi versenyt. Ám ekkor jött a nagy lehetőség, a Campos Racinggel Spa-ban rajthoz állhatott a WTCC-ben, ahol két dobogós helyet szerzett a TC2T-s kategóriában.

A Chevrolet problémái és a friss SEAT-os tapasztalatok új irányt adtak a fiatal pilóta szezonjának. A tárgyalások már hosszú ideje zajlottak a háttérben, mostanra pedig hivatalossá vált: Nagy Norbi Pergusában visszatér az SMT kategóriába (Single Make Trophy), és egy SEAT León Supercopával zárja az évet.

Az autó nagyon is ismerős lesz számára, tavaly egy teljes évet futott ezzel a típussal a Zengő Junior Team színeiben, legjobb eredménye pedig egy abszolút (és egyben kategória) negyedik helyezés volt Salzburgban.

A technika mellett a háttér is változik némileg. Bár hivatalosan továbbra is az MGS Racing Team égisze alatt fut a program, a szakmai munkába a RCM Motorsport is beszállt. Csuti Laci csapatát nem nagyon kell bemutatni, idén rendkívül sikeres munkát végeztek az RCM Kupa elindításában. ETCC-s tapasztalataik is vannak, két éve Tim Gáborral próbálkoztak az eb-n, ám a csüggesztően megbízhatatlan Peugeot 407 S2000 gyakorlatilag használhatatlan volt.

RCM_Nagynorbi_repuloter

"Jól ismerem az RCM Motorsportot, a nyár során már teszteltem is velük, ráadásul a Szlovákiaringen a bajnokságukban, az RCM Kupában is versenyeztem. Sokat várok ettől az együttműködéstől" - mondta Norbi a WTCC Blognak.

Versenymérnöke az RCM Kupa egyik bajnokaspiránsa, Hatvani Bálint lesz, aki korábban Michelisz Norbi, Wéber Gabi és Kiss Norbi nagy ellenfele volt a magyar SEAT Kupában. Ők ketten rendkívül jól megértik egymást, ami kimagaslóan fontos tényező a sikeres együttműködésben.

Ezen a ponton érdemes felvetni a kérdést, hogy vajon lehet-e folytatása ennek az RCM-MGS-Nagy Norbi háromszögnek 2015-ben. Végleges választ erre most még nyilván nem lehet adni, de ha Pergusa jól sikerül, miért ne lehetne? Apropó a pálya, Norbi szerencsére szereti és ismeri is ezt a helyszínt.

"Tavaly mentem már itt a SEAT-tal, és egy kategória hatodik, majd egy hetedik hely jött össze. Szeretem ezt a pályát, elképesztően magasak a rázókövek, és emiatt dinamikusan kell vezetni, ami kifejezetten élvezetes" - zárta Norbi.

Az ETCC vasárnapi két futamát élőben közvetíti az Eurosport, az első 12:15-kor, a második 14:00-kor rajtol.

Hozzászólások