WTCR - Muller vs. Loeb és Kubica?

Muller vs. Loeb és Kubica?

LantiLanti
2012/12/07 20:22

Az Eurosport újságírója szerint a pár napja bejelentett új technikai szabálytervezet megnyitja az utat a Párizsi Autószalonon bejelentett Citroen WTCC projekt előtt, azaz 2014-ben tényleg érkezhet a francia gyártó és vele együtt a kilencszeres ralivilágbajnok Sebastien Loeb. A Citroen néhány hónapja az új technikai szabályoktól tette függővé a program elindítását, és a pán-európai csatorna honlapja szerint a Motorsport Világtanács döntései meggyőzik majd őket.

Az FIA 2014-től erősebb motorokat (360-400 LE), nagyobb és hatékonyabb aerodinamikai elemeket és könnyebb autókat engedélyez a WTCC-ben, illetve egy egyelőre még igen tágan értelmezhető mondat is belekerült a hivatalos közleménybe. Eszerint a szövetség nagyobb szabadságot ad majd a gyártóknak, és ezzel párhuzamosan megszüntetik a sok vitát kiváltó külön engedélyek rendszerét. Kíváncsian várom, hogy ez mit jelent majd a gyakorlatban.

Ez Eurosport cikke ezen túl megemlít két további értesülést, kvázi megerősítve azokat. Az egyik Robert Kubica érkezése, akit az író a Citroennel hoz kapcsolatba, a másik pedig a Renault érdeklődése. Utóbbi témában a cikk a francia autós hetilapot, az AutoHebdot idézi, mely szerint a Renault a háromszoros világbajnok Yvan Muller vezetésével veheti fel a harcot a Loeb - Kubica párossal támadó Citroennel szemben.

Kirázott a hideg, ahogy ezt leírtam...

FONTOS! Kérlek, állítsd be a Facebook Oldalon az értesítések küldését. Részletek ITT.

Fotó: WTCC Media

Hozzászólások