WTCR - Muller: törékenyek lesznek az autók
Muller: törékenyek lesznek az autók

Muller: törékenyek lesznek az autók

LantiLanti
2013/12/30 12:04

Muller_Mac_chevrolet_tores

Érdekes problémára hívta fel nemrég a figyelmet Yvan Muller, a négyszeres világbajnok szerint jövőre kétszer is meg kell gondolni, belemennek-e a versenyzők egy test-test elleni csatába, hiszen várakozásai szerint az új autók sérülékenyebbek lesznek az korábbiaknál.

"A szélesebb nyomtávnak köszönhetően könnyebben sérülnek majd a futómű egyes elemei, ezért kénytelenek leszünk óvatosabban bevállalni egy-egy koccanást. A nagyobb első karosszériaelemek is könnyebben törnek majd, ami befolyással lesz az autó aerodinamikájára" - idézi Mullert az Motorsport-Total.

A nagyobb és agresszívabb karosszériaelemek miatt az aerodinamika kétségtelenül fontosabb szerepet kap majd a jövő évtől. A DTM szintjét biztosan nem éri majd el a WTCC (szerintem nem is baj), ám az eddig használt autókhoz képest jelentős lesz a változás.

Bizonyára sokan emlékeztek még Michelisz Norbi argentínai problémájára. Egy koccanás következtében megsérült az autó eleje, ami miatt a zengős pilóta tizedeket veszített. Az ehhez hasonló problémák megszaporodhatnak 2014-ben.

Michelisz_Arg_honda_spliter

A hírek szerint egyébként a Citroënnél komolyan foglalkoztak ezzel a kérdéssel, és több töréstesztet is végrehajtottak, hogy vizsgálják a futómű és a karosszéria sérülékenységét.

"Összességében mégis azt gondolom, szoros és izgalmas versenyeket láthatnak majd jövőre, az új autót pedig sokkal élvezetesebb vezetni" - nyugtatott meg mindenkit Muller.

Fotó: WTCC Media

Hozzászólások