WTCR - Muller nyerte a tesztet, Norbi 11.
Muller nyerte a tesztet, Norbi 11.

Muller nyerte a tesztet, Norbi 11.

LantiLanti
2013/06/07 13:06

Muller_rus_test_chevrolet

Egy félórás teszttel kezdetét vette az első oroszországi WTCC hétvége a Moscow Racewayen. A reggeli eső miatt még kissé nedves pálya várt a versenyzőkre, akik az első néhány percben tétováztak picit, de aztán mindenki belátta, kellenek a megtett kilométerek.

30 perccel később pedig kiderült, a Salzburgring óta nem sokat változott az erősorrend, a teszt végeredménye ugyanis ismét Yvan Muller nevével kezdődik. A chevrolet-s francia az utolsó másodpercekben futotta leggyorsabb körét, egy 1:43.598-as időt.

A háromszoros világbajnok igencsak kilógott a többi Chevrolet pilóta közül, hiszen csapattársa, Tom Chilton több mint másfél másodperc hátránnyal 17. lett, a Bamboonál James Nash a 10. (+1.3) Alex MacDowall pedig 16. (+1.7) helyen zárt, míg Michel Nykjaer a 15. időt (+1.7) érte el a Nika Racing színeiben.

Kiválóan mentek viszont a BMW-k, az utolsó pillanatig Tom Coronel (ROAL) állt az élen, és végül másodikként zárt (+0.1). Úgy tűnik, a 320 TC-nek ízlik a moszkvai pálya kanyargós része, főleg úgy, hogy Chevynél és a Hondánál 40, a SEAT-nál pedig 10 kilóval könnyebbek a bajor autók. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy az első és a második szektorban is egy bmw-s, Mehdi Bennani érte el a legjobb részidőt. A marokkói végül negyedik lett.

Az első 10-be összesen három hátsókerekes autó került be, mivel Darryl O'Young hatodikként zárt. A többi BMW-st viszont a (sajnos) megszokott helyükön találjuk, Stefano D'Aste 14., Fredy Barth 18., Charles Ng 19., Franz Engstler pedig 22. lett.

Michelisz_rus_honda_test

Ígéretesen kezdődött a hétvége a Honda számára is, Gabriele Tarquini végig versenyben volt a legjobbakkal, és végül harmadik lett (+0.3). Tiago Monteironak és Michelisz Norbinak kicsit lassabban ment az ismerkedés, a portugál a hetedik (+0.9), a magyar pedig a 11. (+1.4) helyen végzett. A legfontosabb azonban az, hogy a három Civic szorgalmasan gyűjtötte a köröket, Norbi például 16-tal az egyik legaktívabb versenyzőnek számított.

A SEAT-nál változatlanul a Rob Huff - Pepe Oriola páros viszi a prímet, ezúttal a címvédő volt a legjobb, ötödik lett (+0.6), míg spanyol márkatársa nyolcadikként zárt (+1.0). Biztatóan ment Marc Basseng is, az All-Inkl.com Racing pilótája a 12. időt érte el (+1.4). Fernando Monje 20., René Münnich 21., az újonc Nikolaj Karamisev pedig sereghajtó, 23. lett.

Végül, de még véletlenül sem utolsó sorban a Lada. James Thompson a teszt első felében a legjobb ötbe is bekerült, végül azonban a kilencedik helyig csúszott vissza. Mihail Kozlovszkijon meglátszott, hogy végre ismerős terültre léphetett, a sokak által kritizált orosz 13. lett a teszten.

A moszkvai teszt végeredménye:

Moszkva_teszt

A WTCC mezőnye holnap magyar idő szerint 7:30-kor kezd az első szabadedzéssel.

Fotó: WTCC Media, Démi Béla

Hozzászólások