WTCR - Muller két évig a Citroennél
Muller két évig a Citroennél

Muller két évig a Citroennél

LantiLanti
2013/08/07 11:55

Muller_loeb_citroen

Ahogy azt tegnap az Autosport magazin megjósolta, ma a Citroennél hivatalosan is bejelentették, hogy 2014-be a jelenleg háromszoros, de szinte biztos, hogy jövőre már négyszeres világbajnok Yvan Muller lesz a raliból érkező Sebastien Loeb egyik csapattársa.

Az Elzász tartományból származó pilóta kétéves szerződést kötött a WTCC új gyártójával, amelynél ezzel összeáll a francia álomcsapat.

A 43 éves Muller korábban a SEAT, majd a Chevrolet gyári versenyezője volt a Túraautó Világbajnokságon, és az évek során rekordszámú, 36 győzelmet, 89 dobogós helyezést és 19 pole pozíciót gereblyézett össze.

A Chervrolet tavalyi búcsúja után idén először privát konstrukcióban indul az RML istállónál a Lukoil támogatásával.

"Megtiszteltetés, hogy a Citroen színeiben versenyezhetek jövőre. Izgalmas dolog, ha egy ennyire sikeres márka úgy dönt, beszáll egy olyan kategóriába, ahol mindent elölről kell kezdenie" - mondta Muller.

"Ez plusz motivációt jelent nekem, örülök, hogy a tapasztalatommal hozzájárulhatok egy sikeres program felépítéséhez."

Muller az argentin versenyt megelőző héten már tesztelte is az új Citroen C-Elysée S2000-t a Paul Ricardon, és nagyon elégedett volt az első élményekkel. A háromszoros világbajnoknak egyébként lehet némi szerepe abban, hogy jövőre már Loeb is a WTCC-ben indul, két éve ugyanis ő hívta meg minden idők legeredményesebb ralisát, hogy tesztelje a Chevrolet Cruze-t Rockinghamben.

Muller_Citroen_teszt_3

A következő időszak igen kalandosnak ígérkezik a Citroen számára, hiszen a pályaversenyzés világában kevés tapasztalattal rendelkeznek.

"Története során, legyen szó akár terepraliról vagy WRC-ről, a Citroen mindig is a legjobb versenyzőket igyekezett megszerezni" - vette át a szót Yves Matton, a Citroen Racing igazgatója.

"Komoly célokat tűztünk ki magunk elé a WTCC-ben, egy ilyen tapasztalt versenyző, mint Yvan Muller segítségünkre lehet abban, hogy hamar el is érjük őket."

"Az idei szezonban egyértelműen bebizonyította, hogy még mindig pályafutása csúcsán van, és továbbra is éhes a sikerre. Továbbá tökéletes viszonyítási pont lehet Sebastien Loeb számára."

"Ők ketten ugyanabból a régióból származnak, és régóta ismerik egymást. A köztük lévő kölcsönös tisztelet egységessé fogja tenni a csapatunkat" - zárta Matton.

A Citroen a legújabb várakozások szerint három autót indít 2014-ben, a harmadik versenyzőről azonban egyelőre egy szó sem esett.

A korábbi nyilatkozatokból viszont tudjuk, hogy az egykori forma-1-es pilóta, Robert Kubica valószínűleg rajthoz áll majd néhány futamon a következő szezonban.

Muller_Citroen_teszt_2

Muller_Citroen_teszt_1

Fotó: Citroen Racing

Írta: Lanti

Hozzászólások