WTCR - Muller, Huff és Menu célkeresztben

Muller, Huff és Menu célkeresztben

LantiLanti
2013/07/02 14:17

Matton_Lotti_porto

A Citroen Racing csapatfőnöke, Yves Matton a hétvégén az Eurosport közvetítése során már utalt arra, hogy a francia márka a tavalyi bajnokság első három helyezettje, azaz Rob Huff, Alain Menu és Yvan Muller közül választhat pilótát Sebastien Loeb mellé.

Hármójuk közül Menu az egyetlen, aki már dolgozott a Citroennel, még tavasszal egy privát teszten segített be a franciáknak, Mullerrel és Huffal pedig a portói hétvégén találkozott Matton.

"A tavalyi bajnokság dobogósai a legesélyesebbek (a Citroen ülésére), de egyelőre még nincs ideális választás, mindhárman más előnyökkel rendelkeznek. Nincs okunk sietni, az is elképzelhető, hogy tesztelünk velük, mielőtt döntenének" - mondta Matton az Autosportnak.

"A lehető legjobb versenyzőt szeretnénk, de ezalatt nem csak a teljesítményt értem. Fontos, hogy mennyire tud beilleszkedni a csapatba, és hogyan tudja segíteni Sebastient, de a technikai felkészültség is kulcskérdés nálunk, hogy a lehető leggyorsabban fejlődhessünk."

"Sebastien véleményét is kikérjük majd a választás előtt, de a végső szót én mondom ki. Reményeim szerint nyár végén már megtehetjük a bejelentést" - zárta Matton.

Akármelyikük is kerül a Citroenhez, érdekes lesz a helyzete. Az említett három pilóta a bajnoki címre is esélyes lehet egy jó autóval, de azt is tudniuk kell, hogy a franciák - bár ezt hivatalosan valószínűleg sosem fogják elismerni - elsősorban Loeböt szeretnék majd bajnoki címhez segíteni.

A három ex-Chevrolet versenyző közül Muller 35 győzelemmel és három világbajnoki címmel csúcstartó a WTCC-ben, míg Huff a második (24 győzelem) Menu pedig a harmadik (23 győzelem), a ranglistán.

Matton Portóban arról beszélt, hogy két autót biztosan indítanak jövőre, ám az eddigi gyári programokat elnézve ennél több, legalább három tűnik ideálisnak.

Fotó: WTCC MediaÍrta: Lanti

Hozzászólások