WTCR - Muller elégedett

Muller elégedett

LantiLanti
2012/10/08 12:01

Yvan Muller elégedett a Francia ralin elért 14. helyével, és úgy érzi, többé-kevésbé sikerült elérnie azt, amit szeretett volna. A WTCC háromszoros világbajnoka egy Mini WRC-vel indult, amelyet a patinás brit Prodrive istálló készített fel számára. Óvatos kezdés után szombaton már stabilan az első 15-ben autókázott, vasárnap pedig egy negyedik és egy ötödik idő is kicsúszott a tízszeres Andros Trophy jégrali bajnok lábából.

"Elégedett vagyok ezzel az eredménnyel, főleg azt figyelembe véve, hogy évente csak egy raliversenyen indulok. Nehéz verseny volt, és az időjárással is meg kellett vívni a harcot. Ennél jobbra nem is nagyon számíthattam" - mondta Muller a WTCC hivatalos honlapjának.

A Chevrolet francia pilótájától tudatos döntés volt, hogy az első nap visszafogottan indított, és csak a top20 közelében autózott.

"A tervemet kicsit megzavarta, hogy szombaton és vasárnap esett az eső. Nagyon könnyű volt hibázni és lecsúszni az útról, sok versenyző rontott is. Nekem viszont szerencsére sikerült folyamatosan gyorsabb és gyorsabb tempót menni. Az utolsó nap már nagyon jó volt, de aztán egy helyen megpördültem, és úgy döntöttem, hogy nem vállalok több kockázatot. Maradt ugyan még néhány szakasz, de az előttem álló több mint egy percre volt tőlem, és az üldözőimmel szemben is megnyugtató volt az előnyöm. Csak arra figyeltem, hogy célba érjek."

Muller harmadik alkalommal állt rajthoz a Francia ralin, és a Mini már a harmadik típus, amit kipróbált. 2010-ben egy Citroen Xsara WRC-bel, tavaly pedig egy S2000-es Peugeot 207-tel indult. Mindkét alkalommal csak a szuperrali szabály alkalmazásával tudott célba érni, most azonban valamennyi gyorsaságit teljesítve lett 14. A francia pilótára szűk két hét múlva már a WTCC-ben vár újabb erőpróba a suzukai versenyen.

Fotó: Cedric Bach

Hozzászólások