WTCR - Kiderült, mennyi súlyt kapnak Michelisz Norbiék a WTCR-idényzáróra
Kiderült, mennyi súlyt kapnak Michelisz Norbiék a WTCR-idényzáróra
Fotó: fiawtcr.com

Kiderült, mennyi súlyt kapnak Michelisz Norbiék a WTCR-idényzáróra

LantiLanti
2020/11/09 13:06
Végéhez közeledik a meglehetősen zsúfolt 2020-as Túraautó Világkupa szezon, a finálét az előttünk álló hétvégén rendezik a Motorland Aragonon, de a hírek szerint egy módosított vonalvezetésen. 

Hétfőn kiadták az idényzáróra érvényes pluszúly táblázatot, melyben először szerepelnek plusz kilók a Hyundai i30 N TCR neve mellett. Rajtuk kívül nehezebb lesz az Audi, a Lynk & Co és a Cupra is, a Hondákról viszont leakasztják az "utánfutót". 

Tételesen véve a Hyundai-ok és az Audik nehezednek a legtöbbet, előbbi nulláról 30, utóbbi 30-ról 60 kilóra ugrik. A Cupra és a Lynk & Co 10-10 kilóval lesz nehezebb a legutóbbi hétvégéhez képest, miközben a Honda pluszsúlya megfeleződik: Tassi Atikáék 60 helyett csak 30 kilót kapnak. 

A súlykompenzáció (a BoP-től eltérően) a WTCR saját teljesítménykiegyenlítő rendszere, ami csak a Túraautó Világkupára érvényes. Az egyes márkákra kiszabott pluszsúlyt nem szubjektíven határozzák meg, hanem egy mindenki számára ismert képlettel számolják ki az elmúlt három hétvége legjobb időmérős körei alapján.

A második Motorland Aragon-i hétvégére érvényes teljesítmény kiegyenlítő táblázat:

bop-aragon-2.jpg

Hozzászólások