WTCR - Motorcsere Zengőéknél
Motorcsere Zengőéknél
Fotó: WTCC Media

Motorcsere Zengőéknél

LantiLanti
2013/09/05 19:39

Honda_motor

Rosszul kezdődik az amerikai WTCC hétvége, nemrég érkezett a hír Sonomából, hogy motort kell cserélni a Zengő Motorsport Honda Civic-jében. A pontos okot egyelőre nem tudni, de csapat hivatalos honlapja szerint az adatok nem festettek valami jól.

A problémák már a második argentin futamon kezdődtek, amikor a megszokottnál gyengébben muzsikált a Civic, különösen az egyenesekben. A hétvége után szétszedték a motort, de nem találtak benne semmit, viszont az elektronika által rögzített adatok egyértelműen kimutatták, a teljesítmény elmarad a gyári autókétól.

A csapat így biztonsági okokból a motorcsere mellett döntött, ami tíz rajhelyes büntetést jelent az első futamra. Norbinak tehát elő kell vennie a 2011-ben tanultakat az időmérőn, azaz, hogy hogyan kell belőni a köridőt a 10. hely környékére. A dolgát nehezíti, hogy a 11. pozíció már nagyon rosszul fizet.

Az első futamon tehát egy jó pontszerzés már siker lenne, egy eredményes időmérő után viszont a második futamon még reménykedhetünk. Tavaly a BMW-val nagyon jól teljesített Norbi, mindkét futamon dobogóra állt, amire azelőtt és azóta sem volt példa pályafutása során.

Fotó: WTCC Media Írta: Lanti

Hozzászólások