WTCR - Motorcsere Monteironál
Motorcsere Monteironál

Motorcsere Monteironál

LantiLanti
2013/06/08 18:48

Monteiro_rus_honda_qp

Az időmérő edzés közvetítése alatt csak az lehetett látni, hogy valamit nagyon próbálnak légteleníteni Tiago Monteiro autóján, aztán a Q1 végén kiderül, a vízpumpa körül akadtak problémák, és a portugál ezért nem tudott javítani a 22. pozíción.

Nos, azóta kiderült, nagyobb a baj, mint gondolták, a hűtőrendszer meghibásodása miatt ugyanis motort kell cserélni a 18-as számú Hondában. Ugyan még nem pukkant el a blokk, de jobb a biztonság.

"Egy nagyon csalódott portugál vagyok. Az eredményeket nézve én is a legjobb ötben végezhettem volna, ha minden a tervek szerint alakul. Remélem Portóban végre fordul a szerencse, hiszen az a hazai versenyem, és szeretném jó eredménnyel kezdeni az évad második felét" - mondta Monteiro.

A Honda motor főtervezője Monteiro problémái mellett arról is beszélt, hogy mivel próbáltak javítani az autó teljesítményén a Salzburg óta eltelt időszakban. Ahogy korábban már említettük, jelentős fejlesztésre nincs lehetőség, így próbálnak ügyeskedni.

"Kicsit változtattunk a motor hangolásán, és átalakítottuk motorháztetőt, aminek köszönhetően több levegő áramlik a turbó hűtőjéhez. De még mindig nem vagyunk elég gyorsak."

"Ami Tiago autóját illeti, elemeztük az adatokat, és a túlmelegedési gondok miatt úgy döntöttünk, hogy az éjszaka során biztonsági okokból kicseréljük a motort" - magyarázta Horiucsi Daiszuke.

Fotó: WTCC Media

Hozzászólások