WTCR - Morbidelli: sok teszt, kevés eredmény
Morbidelli: sok teszt, kevés eredmény
Fotó: WTCC Media

Morbidelli: sok teszt, kevés eredmény

LantiLanti
2014/05/19 19:26

Gianni Morbidelli is azon versenyzők közé tartozik, aki a szlovákiaringi hétvége után a felvidéki pályán maradt, hogy a logisztikai könnyebbségeket kihasználva teszteljen egy keveset az All-Inkl.com Racing Chevrolet Cruze-zal.

A korábbi F1-es pilóta az utolsók között kapta meg a technikát a szezonkezdet előtt, így csak egy rövid shakedown-ra volt lehetősége Marrakesht megelőzően. Utána pedig olyan intenzívre szabták a WTCC naptár menetét, hogy esélye sem volt beiktatni egy privát tesztet.

Származott is ebből gond bőven, Morbidelli rengeteget küszködött az autóval az első hétvégéken, és még a hungaroringi második futamon elért győzelem után is azt hangsúlyozta, tesztekre lesz szükség, hogy érdemi előrelépés történhessen. A tesztre múlt hét szerdán sor került, ám a várt eredmény nem jött.

"Csak részben volt szerencsénk az időjárással. Esni ugyan nem esett, és délelőtt tízre felszáradt a pálya, de egész nap hideg volt. Elég sokat tudtunk menni, én körülbelül 300 kilométert teljesítettem, René pedig majdnem 400-at, de ha őszinte akarok lenni, sok előrelépést nem tapasztaltam" - mondta Morbidelli a WTCC Blognak.

"Enyém volt ugyan a leggyorsabb a kör a nap végén, és csak egy tizeddel maradtam el a kvalifikációs eredményemtől, de ezen kívül sajnos nincs nagyon miről beszélni."

Morbidelli mellett a Campos Racing két pilótája, Dusan Borkovic és Hugo Valente is tesztelt Szlovákiában, illetve a Lada gyári csapata is maradt három napra. Reményeink szerint hamarosan az orosz csapattal kapcsolatban is jelentkezhetünk egy kis összefoglalóval.

Hozzászólások