WTCR - Morbidelli: nyugodtan megyünk előre
Morbidelli: nyugodtan megyünk előre

Morbidelli: nyugodtan megyünk előre

LantiLanti
2014/04/18 12:48

Morbidelli_Arc_marr

Gianni Morbidelli második versenyére készül a német All-Inkl.com Racing színeiben, és a Formula-1-et is megjárt olasz veterán szeretne egy picivel nyugodtabb hétvégét, mint ami legutóbb Marrakeshben jutott neki.

A Superstars sorozat tavalyi bajnoka Marokkóban a második szabadedzésen ütközött Gabriele Tarquini Hondjával, onnantól kezdve pedig egy merő rohanás volt számára a forduló. Honfitársával ellentétben az ő autóját össze tudták rakni a futamokra, az időmérőt viszont kihagyta, így mindkétszer a mezőny végéről kellett indulnia.

Az első versenyt a boxban fejezte be, a másodikon viszont hatodikként ért célba, amivel nyolc pontot gyűjtött az összetettben.

Bár az enyhén szólva is fura marrakeshi utcai körről végre egy valódi, modern, épített versenypályára települ a WTCC, Morbidelli nem számít drasztikus változásra, és inkább a megfontolt, nyugodt munka híve.

"Egy ízig-vérig versenypályának épített helyszínre megyünk, amely elméletileg segíthet minket abban, hogy stabilizáljuk a helyzetünket, de úgy érzem, Franciaországban sem lesz könnyű felzárkózni az élbolyhoz. Nem hiszem, hogy lenne esélyünk Renével a győzelemért harcolni" - mondta Morbidelli.

"Ehelyett inkább a nyugodt, megfontolt gondolkodás és haladás híve vagyok. Szeretnék lépéseket tenni a jó irányba, kihozni a lehet legtöbbet a hétvégéből, és ott lenni, ha esetleg valami rendkívüli lehetőség nyílik."

A Citroen az ellenfelek gyors felzárkózását várja, és a Honda is bízik abban, hogy a Paul Ricardon közelebb kerülhet a riválisokhoz, Morbidelli viszont nem számít elsöprő változásra.

"A Citroen megállíthatatlan volt egy utcai pályán is, ezért nem hiszem, hogy bármi változni fog a hazai versenyükön" - zárta az olasz.

A franciaországi hétvége ma 14:00-kor kezdődik egy 30 perces teszttel.

Fotó: WTCC Media

[ad#2]

Hozzászólások