WTCR - Morbidelli nem vitatja a büntetést
Morbidelli nem vitatja a büntetést
Fotó: WTCC Media

Morbidelli nem vitatja a büntetést

LantiLanti
2014/08/06 12:26

Gianni Morbidelli eddigi legrosszabb hétvégéjét futotta Termas de Rio Hondoban, az All-Inkl.com Racing pilótájával először fordult elő 2014-ben, hogy dupla nullázott, azaz egyetlen pontot sem szerzett a forduló során.

A Chevrolet-k +40 kilós ballaszttal érkeztek Argentínába, és ez meg is látszott a teljesítményükön, ám Tom Chilton, Tom Coronel valamint René Münnich csak beverekedte magát a Q2-be, az olasz veteránnak viszont ez - idén harmadszor - nem jött össze. A 15. rajthely tehát nem sok jót ígért, még úgy sem, hogy tudjuk, Termasban lehet előzni.

Az első verseny viszonylagos csendben zajlott Morbidelli körül, a rajtnál fogott néhány pozíciót, majd megelőzte Dusan Borkovicot, és végül a 12. helyen intették le, 1.5 másodpercre a pontszerzést jelentő 10. pozíciótól.

A második futam annál fordulatosabb volt az olasz számára. A start után ő is benne volt a tuszakolásban, majd hátulról megpöckölte James Thompson Ladáját. Már a 10. helyért harcolt Borkovic-al, amikor megkapta a hírt, a felügyelők elmeszelték Thommo meglökéséért, így vár rá egy áthajtásos büntetés.

"Nem vitatkozom a döntéssel, valóban meglöktem Thompsont, bár érzésem szerint csak egy pici kontakt volt" - reagált röviden a felügyelők határozatára Morbidelli.

A korábbi Superstars bajnok így végül a 14. helyen ért célba, amivel veszített egy helyet az összetettben; visszacsúszott Michelisz Norbi mögé.

"Nem voltak komoly elvárásaim a versenyekkel kapcsolatban, az igen unalmas első futam után azonban a másodikon felcsillant előttem az esély a pontszerzésre. Már közel jártam a Top10-hez amikor jött az áthajtásos büntetés híre."

"Az igazi probléma viszont az, hogy a második verseny első néhány körében viselkedett csak kedvezően az autó, egyébként folyamatosan túlkormányzott volt. Most mindenesetre megpróbálom összekapni magam, és a következő futamokon bepótolni azt, ami most nem sikerült" - zárta a mindig optimista Morbidelli.

MUNNICH_arg_chevrolet

Az All-Inkl csapat másik versenyzője, René Münnich sem járt sokkal jobban. A német ugyan bejutott az időmérő második szakaszába, ott azonban hibázott, így csak 12. lett. A két versenyen is volt pár rontása, aminek következtében egy 12. és egy 13. hely jött csak össze.

"Nehéz hétvége volt ez számunkra. Nem volt könnyű megbirkózni a +40 kilós ballaszt okozta problémákkal, és a rendkívül csúszós pályára sem sikerült megtalálni a jól működő beállításokat" - mondta Münnich.

A csapatfőnök/pilóta hozzátette, sajnálja, hogy a most következő két hónapos szünetben nem lehet majd tesztelni az autókkal (úton lesznek Peking felé), így inkább a ralikrosszos programjukra koncentrálnak.

Hozzászólások