WTCR - Morbidelli indul, Fulin nem
Morbidelli indul, Fulin nem

Morbidelli indul, Fulin nem

LantiLanti
2014/04/13 16:25

Az All-Inkl.com Chevrolet-vel versenyző Gianni Morbidelli ott lehet a mai marrakeshi futamokon, a Campos Racing SEAT-ját vezető Petr Fulin számára azonban véget ért a marokkói hétvége. A két versenyző indulása tegnapi baleseteik után vált kérdésessé.

Morbidelli a második szabadedzésen szerencsétlen körülmények között ütközött Gabriele Tarquinival, és a Honda olasz pilótájának ezzel véget is ért az idénynyitó. Az All-Inkl.com Racing azonban végigdolgozta az éjszakát, és végül működőképes állapotba hozta a Superstars bajnok Chevy-jét.

"A srácok fantasztikus munkát végeztek, éjjel kettőkor fejezték be a munkát, de végeztek a javítással" - mondta a csapat nemrég igazolt vezetője, Dominik Greiner.

Fulin_seat_marr

Petr Fulin a Q1 végén csapta falnak a TC2-es SEAT-ot, ám nem ezért kell kihagynia a futamokat. A Campos Racing másik pilótája, az egész évre benevező John Filippi még nála is rosszabbul járt, az ő Leónjában megállt a motor, a cseh versenyző pedig beleegyezett, hogy a fiatal francia az ő blokkjával indulhasson.

"Petr nagyon megértő volt, és támogatta azt a döntést, hogy John elindulhasson élete első WTCC futamán. Nagyon hálásak vagyunk ezért, és természetesen felajánlottunk neki egy másik versenyzési lehetőséget a Szlovákiaringen" - mondta Joan Orús, a Campos csapatvezetője.

Az első marrakeshi futam 17:00-kor rajtol, az Eurosport pedig élőben közvetíti mindkét versenyt.

Fotó: WTCC Media

[ad#2]

Hozzászólások