WTCR - Morbidelli: hol jó, hol nem
Morbidelli: hol jó, hol nem
Fotó: WTCC Media

Morbidelli: hol jó, hol nem

LantiLanti
2014/06/23 17:51

Gianni Morbidelli továbbra is küzd a TC1-es Chevrolet Cruze-zal, az All-Inkl.com Racing olasz pilótája rendszeresen alulkormányzottságra panaszkodik, azaz leesik az ívről a kanyarokban. Bár a spai időmérőn megszerezte a pole pozíciót a második futamra (azaz tizedik lett), ismét elégedetlen volt a technikával.

Az első belgiumi futamra viszont mintha valami csoda történt volna a Chevy-vel, egy pillanat alatt megszűntek a bosszantó bizonytalansági tényezők, és az autó pont úgy ment, ahogy Morbidelli szerette volna.

"Szerencsére az első futamon az autó jobb volt, mint bármikor máskor a hétvége során, és kellően kiegyensúlyozottan viselkedett. Ezúttal csak messze a féltávon túl jelentkezett az alulkormányzottság, így fel tudtam venni a küzdelmet Monteiro barátommal" - mondta Morbidelli.

"Jól sikerült a rajtom, és az Eau Rouge-ban el tudtam settenkedni néhány ellenfél mellett, akik egymást lökdösték a Le Combes felé. Hogy őszinte legyek, annyira a saját versenyzésemmel voltam elfoglalva, hogy fogalmam sincs, kiket előztem meg."

Az első versenyen végül a kilencedik kockából indulva negyedikként ért célba, és még ott volt a második futam, amelyet a pole-ból kezdhetett. Ám a csoda ezúttal egy futamig tartott a veterán olasznál.

"A második verseny sajnos teljesen más volt. A rajtommal megint elégedett lehettem, de Tom Coronel még nálam is jobban indult, és ellopta a vezetést. Nem sokkal utána pedig minden visszatért a régi kerékvágásban, az autó ismét alulkormányozott volt, úgyhogy megpróbáltam menteni a menthetőt."

"Ilyen szituációban butaság úgy védeni egy pozíciót, hogy végén ötöt veszítesz, főleg ha látod, hogy egy Citroen jön mögötted. Ők mindenképp megelőznek, ha alulkormányzott az autód, ha nem. A jövőben meg kell találnunk a megoldást erre a problémára, de annak legalább örülhetek, hogy nem szerepeltünk rosszul ezen a gyönyörű pályán" - zárta Morbidelli.

A második versenyen a hatodik helyen látta meg a kockást, így összesen 20 pontot szerzett Spa-ban. Az összetettben ezzel második legjobb chevysként a hetedik helyen áll, 15 ponttal Tom Coronel mögött.

Hozzászólások