WTCR - Monteiro óvatos a hétvége előtt
Monteiro óvatos a hétvége előtt

Monteiro óvatos a hétvége előtt

LantiLanti
2013/08/02 18:31

Monteiro_honda_por

A mihamarabbi akklimatizálódás érdekében Tiago Monteiro az elsők között utazott a Túraautó Világbajnokság következő helyszínére, Argentínába. Nemcsak az éghajlat lesz új számára, hanem a 4.805 km hosszú Autódromo Termas de Río Hondo versenypálya is, mellyel a dél-amerikai ország csatlakozik a WTCC-t rendezők illusztris társaságába.

A versenyhétvége sűrűje előtt a gyári Honda portugálja egy Buenos Airestől Río Hondóig tartó kiruccanás során fedezte fel Argentínát csapattársával, Gabriele Tarquinivel.

Az ismeretlen új pálya és a Honda Civicet legutóbb sújtó gondok után Monteiro visszafogottan tekint az előttünk álló hétvége elé.

„Az autón felmerült problémák megoldása jelenleg a legfontosabb feladat. Csak akkor beszélhetünk konkrét eredményekről, ha ezeket helyre tettük. A Civic már többször bizonyította, hogy versenyképes, de a megbízhatóság terén van még mit javítani“mondta Monteiro.

Argentínában ismeretlen vizekre eveznek a csapatok, így mindenki számára ugyanakkora a kihívás.

„Ez a pálya nagyon gyorsnak tűnik, ami nem ideális a számunkra. A sok kanyar viszont kedvez a fejlesztéseinknek. A pálya ez a sokszínűsége segíthet az autó egyensúlyának megtalálásában, és bízom benne, hogy a tudásunk legjavát nyújtva versenyképesek leszünk.“

Az argentin versenyhétvége magyar idő szerint péntek este 18:30-kor kezdődik egy félórás teszttel.

Fotó: WTCC Media

Írta: Fábián Viktor

Hozzászólások