WTCR - Monteiro: kemény, de izgalmas hétvége
Monteiro: kemény, de izgalmas hétvége

Monteiro: kemény, de izgalmas hétvége

LantiLanti
2013/04/05 14:24

Monteiro_qp_monza

A hétvégén, Marokkóban rendezik a Túraautó Világbajnokság második állomását, és a sorozat idén először látogat utcai pályára. Az közepes monzai nyitány után Tiago Monteiro bizakodóan tekint a következő két futam elé, és bízik benne, hogy képes lesz továbbra is a maximumot nyújtva, újabb pontokat szerezni magának és a Castrol Honda csapatnak.

A portugál tisztában van vele, a pálya komoly igénybevételt jelent az autók számára, és nehéz hétvégére számít a Honda Civic-kel.

“Ez egy nagyon karakteres pálya. Gyors, kemények a féktávok, és mivel egyenetlen az aszfalt, folyamatos koncentrációt igényel. Majd kiderül, hogy az autó mennyire bírja ezt a sok bukkanót, mindenesetre bízunk a saját munkánkban” - mondta Monteiro.

A Hondának Monza után nem volt lehetősége fejleszteni az autó, így Tiago pontosan tudja, mire számíthat.

“Tudjuk, hogy végsebességben van némi lemaradásunk, de talán ezen a pályán ez nem jön majd ki annyira, mint Monzában. Mi most inkább a sasszéval szeretnénk foglalkozni, és megtalálni az arany középutat.”

Monteironak a hétvégén nem a dobogó lesz az elsődleges cél.

“Úgy gondolom ebben a korai stádiumban inkább a pontszerzés és a folyamatos előrelépés a fontos. Az időmérők szintén egy olyan területet képviselnek, amire szeretnénk nagyobb hangsúlyt fektetni. Remélem ezúttal kevesebb kavarodás lesz, és sikerül kiaknáznunk az autóban rejlő lehetőségeket. Kemény, de izgalmas hétvégének nézünk elébe.” – foglalta össze a portugál.

A Marokkói fordulót szokás szerint az Eurosport-on láthatjátok – az időmérőt szombaton magyar idő szerint 16:30-as kezdettel az Eurosport Playeren, a versenyeket pedig vasárnap 17:00-kor, illetve 18:00-kor az Eurosport 1-en.

Fotó: WTCC Media

Fordítás: Lacah

Hozzászólások