WTCR - Monteiro: jó lenne nyerni

Monteiro: jó lenne nyerni

LantiLanti
2012/05/28 19:04

Közeledik az év legfontosabb WTCC versenye Tiago Monteiro számára, a hazai futam Portimaoban. A korábbi forma-1-es pilóta minden évben kettőzött figyelmet fordít hazai versenyére, így van ez idén is. Ilyenkor a teljes család, és a barátok is ott lehetnek Monteiro mellett a boxban, ami hatalmas pluszt jelent számára. Legalább ennyire fontos a portugál szurkolók jelenléte, akik sokszor az eredményektől függetlenül szurkolják végig az egész hétvégét. Egy szó mint száz, mentális szempontból itt van a legnagyobb esély egy kimagasló Monteiro szereplésre.

Tovább javíthatja a portugál önbizalmát, hogy ez elmúlt futamok során váratlanul jól szerepelt a sokak által lesajnált SUNRED Leónnal. A Hungaroringen két ötödik helyet szerzett, majd ugyanitt végzett az első salzburgringi futamon is. A másodikon pedig csak azért nem szerzett pontot, mert ő is bal első defektet kapott, ám addig az ötödik-nyolcadik hely között tartózkodott. Egyelőre még nincs információnk arról, hogy Monteiro is megkapja-e a hétvégére az új SEAT motort, de ha nem, akkor sem tűnik kilátástalannak a helyzete.

"Portugáliában mindig egészen más versenyezni, függetlenül attól, hogy hanyadik helyen állok éppen a pályán. Természetesen jó lenne nyerni, de ha őszinte akarok lenni, akkor ezen a pályán ez most szinte lehetetlen. Az viszont biztos, hogy harcolni fogok, és nem adom fel. Csak az foglalkoztat, hogy minél jobb eredményt érjek el" - mondta Monteiro.

A portugál eddig négyszer győzött a WTCC-ben, ebből kétszer hazai pályán. 2008-ban Estorilban a második futamon, 2010-ben pedig Portimaoban az első versenyen nyert a TDi SEAT-tal. Utóbbi pályát egyébként kifejezetten nehéz helyszínnek tartja.

"A pálya elég gyors, és van benne pár vak kanyar, pont ezek miatt szint lehetetlen teljesen hozzászokni a vonalvezetéshez. Portimao komoly kihívást jelent, a versenyzőknek határon kell teljesíteniük. Ráadásul nagy meleget jósolnak a hétvégére, bár az elmúlt futamok során ehhez már minden pilóta hozzászokott" - zárta Monteiro.

A portugál egyébként az elmúlt hét során csatlakozott, sőt arcát adja egy hazájában futó kampányhoz, melyben a vezetés közbeni mobiltelefonálás veszélyeire szeretné felhívni az autósok figyelmét.

A portimaoi hétvége a WTCC mezőnye számára szombaton kilenc órakor kezdődik az első szabadedzéssel. Végezetül az fiawtcc.com oldal videóinterjúja Monteiroval.

Hozzászólások