WTCR - Monteiro helyzete bizonytalan

Monteiro helyzete bizonytalan

LantiLanti
2012/05/24 13:00

A WTCC következő, egyben utolsó európai állomása Portimao lesz, Tiago Monteiro haza versenye. Nem kell magyarázni, hogy a volt forma-1-es versenyző számára mekkora jelentőség lesz ennek a hétvégének. Monteiro azonban nincs könnyű helyzetben, hiszen még mindig nem tudja biztosan, hogy hazai versenyére végre megkapja-e az új SEAT motort.

A gyönge idénykezdet után egyébként a SUNRED Leónnal versenyző portugál kezd erőre kapni, az elmúlt négy futamból hármat az ötödik helyen fejezett be.

"Ami a teljesítményt illeti, pozitív tapasztalatokkal zártunk. A versenytempónk megvolt, az első körtől az utolsóig harcban voltam az első futamon. Ez az ötödik hely pedig egy méltó ajándék a srácok erőfeszítéseiért" - nyilatkozta Monteiro még Ausztriában.

Ettől függetlenül a portugál nagyon bízik abban, hogy Portimaora ő is megkapja a SEAT 1.6 turbósát. Ami biztos, hogy Tom Boardman számára véget ért a nyűglődés ideje, az angol srác autójába biztosan bekerül egy új SEAT blokk. Csapata, az STR ugyanis már tavaly a makaói versenyen megállapodott Jaime Puigékkal, egy motor pedig biztosan elkészül. A másik még bizonytalan, és lehet, hogy Monteiro végül odahaza is a SUNRED blokkot lesz kénytelen használni.

"A lehető legelszántabban és legprofibb módon fel fogunk készülni a következő fordulóra, függetlenül attól, hogy a León melyik változatával mehetek majd. Természetes, hogy a szurkolóim előtt szeretnék az új motorral versenyezni, de ha ez mégsem jön össze, akkor is ugyanolyan motivált leszek" - zárta Monteiro.

Hozzászólások