WTCR - Monteiro: elérhető a dobogó
Monteiro: elérhető a dobogó

Monteiro: elérhető a dobogó

LantiLanti
2013/09/08 11:49

Monteiro_USA_QP

Legjobb hondásként Tiago Monteiro harmadik lett a sonomai időmérő edzésen, ami végre komoly esélyt jelent egy kimagasló eredményre. Az idén rendkívül balszerencsés portugál szeretne dobogóra állni Amerikában, bár tudja, a hőség és a csúszós pálya miatt nehéz futamok várnak rá.

Monteiro pénteken megnyerte a 30 perces tesztet, a szabadedzéseken viszont a 15-be sem fér be. Mint később kiderült, a sikeres kezdés után a Honda tesztüzemmódba ment át a szabadedzésekre, és fontos adatokat gyűjtöttek a későbbi fejlesztésekhez. Az időmérőre aztán visszaállt a rend, és az ex-F1-es pilóta simán bejutott a legjobb 12-be.

"Elégedett vagyok az eredménnyel, amiből jól látszik, hogy a csapat milyen keményen dolgozott az utóbbi időben. A pálya fekszik a Hondának, bár a körülmények néha nehezítik a dolgunkat. Előzni nem könnyű itt, úgyhogy a második sor előnyt jelent" - mondta Monteiro.

A 37, de egyes hírek szerint néha 40 fokos forróság az edzésekre is rányomta a bélyegét, a futamokon pedig nagyon oda kell majd figyelni a gumikra.

"A körülmények mindenkinek azonosak lesznek. A gumikopásnak kulcsszerep jut majd, de nem csak ez számít. Kell például egy jó rajt, és az ellenfeleink versenyképességét sem szabad alábecsülni. A dobogó viszont mindenképpen elérhető, és a kemény munka után szerintem meg is érdemelnénk" - zárta a portugál.

A gumikopás szempontjából előny lesz, hogy a Hondák 30 kilóval könnyebbek, mint a Chevrolet-k, azaz Mulleréknek még nehezebb lesz beosztani a Yokohamákat.

Fotó: WTCC Media

Írta: Lanti

Hozzászólások