WTCR - Monteiro egyre magabiztosabb

Monteiro egyre magabiztosabb

LantiLanti
2012/11/05 22:03

Eseménydús hétvégén van túl a Honda gyári csapata, ám összességében azt gondolom, pozitív versenyt zártak Sanghajban. Az időmérő edzésen elért 17. hely még akkor is csalódás volt, ha folyamatosan az hangoztatják, hogy ez a három forduló csak az adatszerzésről szól nálunk. Ehhez képest a (majdnem) két pontszerzés kiváló eredménynek számít egy vadiúj technikától. Azért csak majdnem, mert az első futamon elért hetedik helyet egy utólagos büntetés miatt elveszítették.

"Egyértelmű, hogy ez egy pozitív hétvége volt számunkra. Az első futamon jó lehetőségek adódtak előttem, mivel a legtöbben kicsit forrófejűen viselkedtek. Elégedett vagyok az eredményekkel. A hétvége elején voltak problémáink, elég sok dolgot ki kellett próbálnunk. Kicsivel ugyan, de lemaradtunk a Q2-ről, de tudtunk, hogy képesek leszünk fejlődni. Megint sokat tanultunk az autóról, és picit jobban értjük a működését. Én pedig egyre magabiztosabb vagyok benne. A balansz nagyon rendben volt mindkét futam során, elégedett voltam vele, különösen, mert képes voltam támadni az autóval. Jó irányba haladunk, és ez egy nagyon értékes hétvége volt számunkra" - mondta Tiago Monteiro Sanghaj után.

A portugál pilóta az első futamon Bennanit, Oriolát és Barthot is versenykörülmények között előzte meg, hetedik lett, ám a felügyelők később úgy ítélték meg, hogy a rajt utáni kavarodásban jogosulatlan előnyre tett szert, és 30 másodperces büntetést szabtak ki rá. Monteiro a második verseny elején is jól helyezkedett, és végül 10.-ként ért célba, amivel egy pontot szerzett.

"Szombaton nem voltunk 100%-ig a toppon, műszaki problémák és egyéb hibák miatt. Szerencsére vasárnap Tiago nagyszerű versenyeket futott. A 17. helyről indulva nem könnyű felkapaszkodni, de neki sikerült elkerülnie a baleseteket, és kiváló teljesítményt nyújtott. Két verseny után egy hetedik hely csodálatos eredmény, de még sok tapasztalatra van szükségünk" - tette hozzá Alessandro Mariani, csapatfőnök.

"Az első szabadedzésen használt beállításokkal mentünk a versenyeken, mert úgy éreztük, hogy azzal volt a legjobb az autó egyensúlya. Úgy látom, hogy az autó lépésről-lépésre egyre jobb lett, de még van bőven lemaradásunk a legjobbakhoz képest" - fogalmazott Daiszuke Horiucsi, motorért felelős főmérnök.

FONTOS! Kérlek, állítsd be a Facebook Oldalon az értesítések küldését. Részletek ITT.

Fotó: WTCC Media

Hozzászólások