WTCR - Monteiro dobogóra állna
Monteiro dobogóra állna

Monteiro dobogóra állna

LantiLanti
2013/06/28 14:24

Monteiro_honda_porto_parade

Idei legfontosabb túraautó világbajnoki hétvégéjére készül Tiago Monteiro, június 29-én és 30-án a portugál pilóta szülővárosa utcáin vitézkedhet a Honda Civic volánja mögött. A család, a barátok és a hazai rajongók óvó tekintete persze otthon nagyobb nyomást helyez Monteiro vállára, de talán épp ez nyújthat segítséget ahhoz, hogy a hétvégére kilátogató 200 ezer rajongónak legyen oka az ünneplésre.

Portóban Monteiro, a Honda és a JAS Motorsport célja nem is lehet más, mint a dobogó, amely a múltbéli eredmények tükrében közel sem tűnik lehetetlen vállakozásnak. Monteiro korábban Estorilban és Portimaoban már magasba emelhette a győzelmi serleget és 2011-ben, a legutóbbi portói látogatás alkalmával is felállhatott a dobogóra.

Sosem nyertem még Portóban, de elsődleges célom, hogy a Boavista pályán álljak először dobogóra a Honda Civic-kel. Nem szabad alábecsülni az ellenfelekben rejlő potenciált és a szerencse faktort. Egy utcai pályán bármi megtörténhet, és egy sikeres hétvégéhez rengeteg összetevőnek stimmelnie kell“ - mondta a portugál Mielőtt Portugáliába érkezett, Monteiro múlt héten Olaszországban járatta be a Hondát, és nagy elvárásokkal tekint előre.

„Úgy gondolom, képesek leszünk az élmezőnyben harcolni mind az időmérőn, mind a versenyeken. Már alig várom, hogy elkezdődjön a hétvége! Nemcsak a hazai kötődés miatt, hanem azért is, mert a Honda először versenyez majd ezen a pályán. A rám nehezedő felelősség nagyobb, de egyben motivációs forrásként is tekintek rá.“

Tiago Monteiro a média kereszttüzében sem változtat eddigi hozzáállásán.

„Ugyanúgy fogok dolgozni, mint eddig. A céljainkra fogunk koncentrálni, melyek közül a legfontosabb, hogy annyit hozzunk ki magunkból és a kocsiból, amennyit csak tudunk. Az elvárások miatt ez a hétvége nagyobb kihívást jelent, de bízom benne, hogy mindnek megfelelek majd“ - zárta a portugál.

Fotó: WTCC Media Írta és fordította: Fábián Viktor

Hozzászólások