WTCR - Monje még mindig segítene

Monje még mindig segítene

LantiLanti
2012/11/13 20:09

Fernando Monje óvatosan vág neki a legendásan nehéz makaói utcai pályán zajló utolsó WTCC fordulónak, ám még mindig nem tett le arról, hogy segítse Pepe Oriolát Michelisz Norbival szemben a privát bajnoki címért folyó csatában. A 19 éves barcelonai pilóta kiváló évet tudhat maga mögött, hiszen csak idén váltott formaautóról túrakocsira, de egyből megnyerte az ETCC-t, és Brazíliában megszerezte első WTCC-s pontját is. Jó eredmény ez ahhoz képest, hogy az idei évre csak a pályák megtanulását, és a bajnokság megismerését tűzte ki célul. A sikertől viszont nem szállt el magától, és nagyon megfontolt versenyzésre készül Makaón.

Monje már hétfőn elutazott a kaszinóvárosba, hogy bőven legyen ideje bejárni a több mint hat kilométer hosszú kört.

"Izgatott vagyok, és türelmetlenül várom ezt a hétvégét. Rengeteget hallottam már a pályáról, és nagyon szerettem volna egyszer személyesen is megnézni. Szeretnék meggyőződni róla, hogy tényleg olyan nehéz-e, mint amilyennek lefestik. Sok tanácsot kaptam már, és a legtöbben arra biztattak, hogy legyek óvatos, mert egy egészen kis hibából is nagy baj lehet, és a komoly távolság miatt problémássá tud válni a javítás" - mondta Monje.

Bár a SUNRED spanyol tehetsége jövőre szeretne nagyot villantani, azért idénre is van még célja: ha teheti, segíteni akar csapattársának, Pepe Oriolának a Yokohama kupa megnyerésében.

"Két hete Sanghajban sem Pepe, sem a függetlenek bajnokságát vezető Michelisz Norbert nem volt szerencsés, így Norbert csak két ponttal tudta növelni az előnyét. Az utolsó forduló előtt még 12 pont van köztük, ami szerintem behozható Pepe számára. Annyi változott, hogy egy harmadik szereplő is bejött a képbe, Stefano D'Aste, aki a legutóbb mindkét futamon megnyerte a Yokohama értékelést, és csak négy pontra van Pepe mögött. Nagyon izgalmas lesz a finálé, hiszen teljesen nyitott a dobogós helyek kérdése, még mindhárman bajnokok lehetnek."

"Ami engem illet, ha sikerül egy jó kört összehoznom (az időmérőn), akkor képes lehetek segíteni Pepének" - reménykedett Monje.

Szerencsénkre Sanghajban ez nem jött össze, és Makaót ismerve az utolsó fordulón is kicsi a valószínűsége.

FONTOS! Kérlek, állítsd be a Facebook Oldalon az értesítések küldését. Részletek ITT.

Fotó: WTCC Media

Hozzászólások