WTCR - Monje és Valente a Camposnál

Monje és Valente a Camposnál

LantiLanti
2013/03/13 14:43

Monje_Usa_SEAT

A Campos Racingnél szerdán nyilvánosságra hozták, hogy kiket szerződtettek a 2013-as szezonra. A spanyol istállót a WTCC-ben a Fernando Monje - Hugo Valente, az ETCC-n pedig az Igor Skuz - Wolfgang Treml páros képviseli majd. A WTCC-s alakulatból Monje a teljes szezont végigversenyezheti a csapattal, a francia Valente azonban csak a negyedik fordulótól, azaz a hungaroringi versenytől csatlakozik a mezőnyhöz.

Fernando Monje tavaly a SUNRED színeiben mutatkozott be a WTCC-ben, ám miután kiderült, hogy a SEAT új 1.6 turbós motorját csak nyáron kaphatja meg, inkább az ETCC-re koncentrált, amit meg is nyert a dízel Leónnal. Az második felére visszatért a világbajnokságra, ahol legjobb eredménye két tizedik hely lett.

A mindössze 20 esztendős Hugo Valente tavaly közel járt a francia SEAT León kupa megnyeréséhez, ám végül második lett Jimmy Antunes mögött. Tavaly Sanghajban rajthoz állhatott a WTCC futamokon Tiago Monteiro SUNRED motoros Leónjával, és mindkét versenyt befejezte, az első 16. a másodikon 18. lett.

Az ETCC-s párosból Igor Skuz tavaly BMW-vel és SEAT-al ment az Eb-n, utóbbival Imolában kétszer is dobogóra állhatott. A 49 éves Wolfgang Treml két éve negyedik lett az akkor még csak egyfordulós ETCC-n a Hartmann Hondával, ám korábban éveket töltött az ADAC Procar sorozatban is.

A Campos Racing néhány napja jelentette be, hogy együttműködési megállapodást kötött a SUNRED Engineeringel, amellyel közös csapatot indítanak az előbben neve alatt, ám az utóbbi szakmai irányításával.

Fotó: WTCC Media

Hozzászólások