WTCR - M&M: nem taktikáztunk
M&M: nem taktikáztunk

M&M: nem taktikáztunk

LantiLanti
2014/04/19 19:44

Morbidelli_pr_Teszt_2

Tiago Monteiro és Gianni Morbidelli indulhat holnap az első sorból a fordított rajtrácsos második futamon, miután ma megszerezték a tizedik illetve a kilencedik helyet a Q2-ben. Bár tavaly bevett szokássá vált kifejezetten rámenni ezekre a pozíciókra, ezúttal mindketten úgy nyilatkoztak, szó sem volt taktikázásról.

Morbidelli hullámzó teljesítményt nyújtott a szabadedzések során, a Q1 viszont kifejezetten jól alakult számára, hiszen a hatodik helyen jutott be az időmérő második szakaszába.

"Nagyon elégedett voltam a Q1-es teljesítményemmel, egy remek szett gumit sikerült kifognom, és összejött egy jó kör is. Nem úgy a Q2-ben. Mihelyst feltettük az új gumikat, az autó alulkormányzottá vált, és nehéz volt vezetni a lassú kanyarokban. Ráadásul hibáztam is egy kicsit, ami szintén belekerült néhány tizedbe" - mesélte az olasz a TouringCarTimes-nak.

"A második futamon az első sorból rajtolhatok, ez az egyetlen pozitívum a dologban, de nem tudom örüljek-e vagy sem."

Morbidelli egyelőre némi lemaradásban van a többi chevys pilótával szemben, hiszen csapata utolsóként kapta meg az autókat, így saját elmondása szerint minél hamarabb el kell mennie tesztelni, ahol dolgozhat a beállításokon.

Monteiro_teszt_pr

Monteiro számára már nem volt ennyire sima a Q1, a portugál a 12. hellyel jutott az edzés második felvonásába, ahol viszont nem a 10. pozíció megszerzése volt a cél.

"A Q3-ba szerettem volna bejutni, de természetesen ott volt annak a lehetősége is, hogy rámegyünk a tizedik helyre. A szabadedzés után változtattunk az autó beállításain, de csak rosszabb lett tőle a helyzet, és elég hamar kiderült, nem leszek harcban az ötödik helyért" - mondta Monteiro az időmérő után.

"Így viszont az első futamon lesz egy autónk a második sorban, a másodikon pedig az elsőben."

Mivel a három Citroen kibérelte az első három pozíciót a Q3-ban, Monteirot hat autó választja majd el tőlük a második futam rajtjánál. A Paul Ricardon pedig az általános vélekedés szerint nem lesz könnyű előzni, ami reménnyel töltheti el a portugált és a Hondát.

"Majd meglátjuk, mit hoz a holnap. Egy biztos, hosszú és kemény versenyre számíthatunk" - zárta Monteiro.

Vasárnap 13:00-kor rajtol az első futam, amit 17:00-kor követ a második. Az Eurosport mindkét versenyről élő közvetítésben számol be.

Fotó: WTCC Media

[ad#2]

Hozzászólások