WTCR - Mit is tesztelt a Lada?

Mit is tesztelt a Lada?

LantiLanti
2013/08/13 18:03

Lada_test_14_4

Az argentin hétvége előtt mi is, mások is megírták, hogy a Lada egy egynapos tesztet tartott Magny-Coursban, ahol már 2014-re dolgoztak. A híradások és az oroszok sajtóanyaga ennél több részletet nem árult el, mi viszont kíváncsiak voltunk, pontosan mi is történt a franciaországi pályán.

2014-re tesztelni ugyanis nem feltétlenül ugyanazt jelenti, mint a 2014-es autót, vagy 2014-es alkatrészeket próbálgatni, sőt. A közzétett fotókon úgy tűnt, a kasztni megegyezik azzal, amit James Thompson és Mikhail Kozlovszkij idén használ a Világbajnokságon.

"Folytattuk az idei évre tervezett teszt programot, hiszen szeretnénk folyamatosan előrelépni az autóval. Közben igyekeztük megtalálni azokat fejlesztési lehetőségeket, amelyeket az új szabályok megnyitnak előttünk 2014-re" - mondta Thompson a WorldTouringCars-nak.

És most jön a lényeg!

"A 2013-as kasztnit használtuk, és a motor is az idei specifikációjú volt, bár teszteltünk néhány hangolási beállítást a nagy melegben. Tulajdonképpen olyan alkatrészeket próbáltunk ki, amelyek még idén bekerülhetnek a Grantába, és közben igyekeztünk meghatározni a jövő évre történő fejlesztés főbb csapásvonalát."

A Lada tehát egyelőre még nem az új autót tesztelte, sőt a motor és a főbb alkatrészek is 2013-as autóból valók voltak, ám már 2014-re gyűjtöttek adatokat. Egyelőre kérdés, hogy mikor gurulhat pályára először az új szabályok szerint épített Lada Granta.

Fotó: WTCC Media, Lada Sport

Írta: Lanti

Hozzászólások