WTCR - Mit csinál ma Michelisz Norbi?
Mit csinál ma Michelisz Norbi?

Mit csinál ma Michelisz Norbi?

LantiLanti
2013/02/06 15:48

Zengo_Honda_2

Elterjedt a hír magyar WTCC-s körökben (milyen jó, hogy ilyen is van már :D), hogy Michelisz Norbi ma teszteli először a tavalyi Honda Civicet Olaszországban. Nos, ennek az információnak csak a második fele igaz: a csapat egy kis különítménye valóban elutazott ma a JAS Motorsport főhadiszállására, ám egyelőre szó sincs tesztről. Zengő Zoli és Norbi egy ismerkedő látogatásra ugrottak ki a Honda gyári partneréhez, és valószínűleg egyeztetnek egyet s mást az együttműködés részleteivel kapcsolatban.

Most még nehéz megmondani, hogy mikor ülhet először autóba a privát bajnok. Annyi biztos, hogy a Honda jövő héten Alcaniz mellet tesztel a Motorland Aragonon. A gyár eddigi kommunikációjából úgy tűnik, hogy az első 2013-as autó készen lesz addigra. Nem kell sokat agyalni, hogy kitaláljuk, ez valószínűleg Gabriele Tarquini gépe lesz. A spanyolországi teszten tehát már két Civic-kel körözhet a Honda, de azt még nem tudjuk, hogy a 2012-est kipróbálhatja-e Norbi, vagy egy későbbi időpontban kap lehetőséget.

Teszt tehát ma nincsen, ám mégis fontos nap a mai a csapat életében. A Hondával történt megállapodás után Zengő Zoli és Michelisz Norbi most először találkozhat azokkal az urakkal, akik a gyakorlati munkát végzik a japán gyár WTCC programjában. Ezen az ismerkedő összeröffenésen még biztosan nem kerékdőlési értékekről, és nem is a gátló hangolásáról lesz szó, viszont a magyarok megismerkedhetnek a JAS Motorsport szakembereivel, műhelyével, munkastílusával. És az sem kizárt, hogy Norbi autóját is láthatják, valamilyen kezdeti stádiumban. A következő két évben ez a csapat áll majd a legközelebb a Zengő Motorsporthoz, ezért fontos egy ilyen ismerkedő találkozó.

Mihelyst lesznek információink arról, hogy mikor és hol ülhet először autóba Michelisz Norbi, természetesen megosztjuk veletek.

Fotó: Zengő Motorsport

Hozzászólások