WTCR - Mindenki örül

Mindenki örül

LantiLanti
2012/09/29 02:29

Pénteken már beszámoltunk arról, hogy az FIA újabb öt évre megállapodott ez Eurosporttal, így továbbra is a pán-európai sportcsatorna felel majd a WTCC televíziós gyártásáért, illetve a bajnokság promóciójáért. A bejelentést a Nemzetközi Automobil Szövetség és az Eurosport vezetője is elégedett szavakkal kommentálta.

"Az FIA nagyon boldog, hogy ez a gyümölcsöző együttműködés tovább folytatódik az Eurosport Eventsel. Az elmúlt nyolc évben a Túraautó Világbajnokság promótereként az Eurosport Events hatalmas erőfeszítéseket tett a sorozat növekedése érdekében. Ez igaz a pályán zajló küzdelemre, és a bajnokság népszerűségére is. A szerződéshosszabbítás növeli a felek közi együttműködést, és tovább erősíti a WTCC-t" - nyilatkozta Jean Todt, az FIA elnöke.

"Nagyra értékeljük, hogy az FIA folytatni kívánja velünk a közös munkát, és ismét bizalmat szavazott az Eurosport Eventsnek. Az új együttműködés erős motivációt jelent számunkra, hogy kettőzött erővel és együttműködéssel dolgozzunk velük a következő öt évben. Meggyőződésünk, hogy a WTCC-ben benne van a növekedés lehetősége, és képes lehet a motorsportok legmagasabb szintjére emelkedni. Mindezt azáltal, hogy új gyártókat vonunk be, és tovább terjeszkedünk a kulcsfontosságú piacok felé" - tette hozzá Eric Le Lay, az Eurosport ügyvezető igazgatója.

Az Eurosport Events a világbajnokság kezdete, azaz 2005 óta egyre erősebb együttműködésben végzi a produceri és promóteri teendőket a WTCC körül.

Fotó: WTCC Media

Hozzászólások