WTCR - Milyen lehet a Citroen program?

Milyen lehet a Citroen program?

LantiLanti
2012/10/09 19:14

Sebastien Loeb és a Citroen sok konkrétumot nem árult el Párizsi Autószalonon a tervezett 2014-es WTCC-s szerepléssel kapcsolatban, így jobb híján megpróbáljuk itt-ott elszórt információkból összerakni, hogy mit tervezhet Yves Matton és csapata. A francia fővárosban csak annyit árultak, el, hogy Loeb jövőre már csak néhány WRC futamon áll majd rajthoz (egyedül a Montét nevezték meg konkrétan), és 2014-re tervezik a Túraautó Vb-s bemutatkozást.

Azóta a ralisztár már kilencszeres világbajnok lett, ráadásul úgy, hogy szülővárosában, Haguenauban tette fel az i-re a pontot.  Két nappal a siker után pedig az Autosport magazinnak újabb részleteket árult el jövője kapcsán.

"Átélve ezt a fantasztikus hangulatot nehéz lenne azt mondani, hogy jövőre elindulok négy versenyen, ez pedig kimarad. Valószínűleg ez is bekerül a programba. Igazán szép lenne itt befejezni a pályafutásom" - merengett Loeb.

És ki tudja, talán ez a merengés nem is annyira alaptalan, talán már egy formálódó terv része. A Francia ralit jövőre október 4. és 6. között rendezik, ami az utolsó három WTCC forduló elé esik. Nem kizárt, hogy a Citroen a Honda által is választott stratégiát folytatja majd, azaz év közben fejleszti az S2000-es DS4-et vagy DS5-öt, az utolsó három futamot pedig tesztnek használja. Nem én vagyok az egyetlen, akiben ez felmerült.

"Biztos vagyok benne, hogy a Citroen érdeklődése komoly. Ha nem lenne az, nem nyilatkoztak volna ennyien, ennyi helyen róla. Szerintem kizárt, hogy egyszerű PR fogás legyen az egész. A bajnokságnak egyébként nagyon jót tenne egy új márka, és egy világsztár érkezése, és én is szívesen versenyeznék Loeb ellen. Egyébként szerintem a Citroen is a Hondáéhoz hasonló utat járhat be: a 2013-as szezon során fejlesztik a kocsit, és rajthoz állnak az utolsó néhány futamon" - mondta Michelisz Norbi néhány napja a Túraautó Hírblognak.

Loeb egyébként a kilencedik világbajnoki cím megszerzése ellenére nem enged ki, és szeretné megnyerni a hátralévő két WRC fordulót is.

Fotó: Citroen

Hozzászólások