WTCR - Szép elismerést kapott az ünnepek után Mikel Azcona
Szép elismerést kapott az ünnepek után Mikel Azcona
Fotó: fiawtcr.com

Szép elismerést kapott az ünnepek után Mikel Azcona

LantiLanti
2020/12/27 09:49
A karácsonyi napok elteltével a legrangosabb nemzetközi túraautós oldal, a TouringCarTimes megkezdte a 2020-as szezon toplistájának nyilvánosságra hozását, és a Zengő Motorsport pilótájának eredményeit is méltatták. 

Szokás szerint három részletben hozzák nyilvánosságra az év szerintük legjobban teljesítő 30 versenyzőjének névsorát, és a spanyol pilóta idén bekerült a top30-ba.

Azconát a 22. helyre tették a TCT újságírói, többek között olyan nevek, mint Timo Glock (DTM) vagy Fabian Coulthard (Supercars) elé. 

De ami ennél is nagyobb elismerés: a Zengő Motorsport versenyzője mindössze egy hellyel marad el Yvan Mullertől, aki 2020-ban második lett a Világkupa-összetettben. Az, hogy egy győzelemmel és egy bajnoki hetedik hellyel is odafért a négyszeres VB-győztes mögé, jól mutatja, mennyire sokra tartják új autóval és új csapattal elért sikereit.

A Motorland Aragoni első hely és dobogó mellett a TCR Europe-ban elért eredményeket is kiemeli az indoklás: Azcona beugróként dupla győzelmet aratott Spa-ban, és Jaramában is nyert egyet. 

Muller és Azcona mellett még egy WTCR-név szerepel a lista alsó harmadában: a WTCR Újonc Bajnokságot megnyerő Gilles Magnus 24.

TouringCarTimes toplista, P30-P21

Hozzászólások