WTCR - Miért állt meg a két gyári Honda?
Miért állt meg a két gyári Honda?
Fotó: WTCC Media

Miért állt meg a két gyári Honda?

LantiLanti
2014/06/08 23:19

Az első moszkvai WTCC futamon a Honda megismételte idei legjobb eredményét, amikor Gabriele Tarquini felállhatott José Maria Lopez mellé a dobogó második fokára, a második verseny viszont egy rémálom lett a gyári csapat számára, hiszen mindkét Castrol Civic megállt műszaki hiba miatt.

Az olasz veterán a hetedik körig nagy csatában volt márkatársaival, és éppen megelőzte volna Tiago Monteirot, amikor hirtelen lelassult, és félreállt az egyes kanyarban.

A portugál pilóta öt körrel tovább húzta, a 12.-ben azonban az ő autója is lelassult, pont amikor Mehdi Bennanit gyömöszölte egyre nagyobb sikerrel. A két eset kísértetiesen hasonlított, így felmerült annak a lehetősége, hogy ugyanaz a probléma okozta a két gyári Civic vesztét.

A második futam után néhány órával azonban kiderült, egészen más okból állt félre a két rutinos versenyző, Tarquini esetében a szervó adta meg magát, Monterio versenyének viszont elektromos probléma vetett véget.

Egy szó erejéig még visszatérve az első futamhoz, a rajtnál Tarquini majdnem megelőzte Lopezt, de Monteiro hátulról nekiment, így argentin megőrizhette a vezetést. Az olasz nem szokta titkolni, ha valami felbosszantja, de most gyanúsan higgadtan vette tudomásul a csapattárs húzását.

"A rajtnál belső íven voltam az első kanyar előtt, és akár a vezetést is megszerezhettem volna, de hátulról nekem jöttek. Egy pillanatra elveszítettem az irányítást az autó felett, és ez meg is pecsételte a sorsomat. Onnantól kezdve csak arra koncentráltam, hogy megőrizzem a második pozíciót" - mondta Tarquini.

A portugál sem izgulta túl a dolgot, amikor Alexandra Legouix az autóban ülve megkérdezte őt a két futam között.

"Ahogy ígértem, megpróbáltam agresszív lenni a rajtnál, és igyekeztem közel maradni az előttem lévőkhöz. Jól is jöttem el, de nem elég jól ahhoz, hogy megelőzzem őket. Sajnos kicsit meglöktem Gabrielélt, és mindketten veszítettünk, sőt, ha őszinte vagyok, ez valószínűleg a győzelmébe került" - mesélte Monteiro, majd angyali nyugalommal elemezte tovább a verseny eseményeit.

A keddi Inside WTCC-ből talán majd kiderül, hogy sikerült ilyen simán elrendezni egy ilyen necces esetet.

Hozzászólások