WTCR - Michelisz teszt nélkül is remekelt
Michelisz teszt nélkül is remekelt
Fotó: Zengő Motorsport, WTCC Media

Michelisz teszt nélkül is remekelt

LantiLanti
2014/08/02 21:47

Kicsit érdekes volt egy hét nyaralás után az időmérő edzésre hazaesni a Balatonról, de a Balcsi jó, a WTCC is jó, tehát rossz nem sülhetett ki belőle. Nem is sült, Michelisz Norbi ugyanis a zaklatott előzmények ellenére is megismételte idei legerősebb teljesítményét, és legjobb hondásként valamint legjobb nem citroenesként a negyedik időt érte el a kvalin.

Aki esetleg nem tudná, a magyar pilóta kis híján elveszett a légitársaságok forgatagában, és önhibáján kívül lekéste a péntek félórás tesztet. Az autó készen állt, a csapat nemkülönben, versenyző nélkül viszont nem megy.

A WTCC hétvégék programja iszonyatosan feszes, az időmérő előtt összesen másfél óra van megszülni a beállításokat, 30 perc mínusz tehát komoly hátrány, főleg egy olyan pályán, mint Termas, ahol eddig (Pechito Lopezt leszámítva) mindenki csak egyszer járt.

Norbit viszont látszólag nem zavarta meg sem a repülős kaland, sem a kihagyott edzés, és Zengő Motorsporttal együtt ismét bebizonyította: neki akkor megy a legjobban, ha szorult helyzetbe kerül.

Az időmérő edzés első pillanatától kezdve érezhető volt, ma ő második erő a három Citroen mögött. Megnyerte a Q1-et, simán negyedikként ment tovább a Q2-ből, a harmadik szakaszban pedig eddigi legjobb idejét futva szintén negyedik lett. Kívülről nézve sokkal több nem lehetett abban a körben; nekünk jelenleg a negyedik hely jelenti a pole pozíciót.

Ez az eredmény egyébként zűrös előzmények nélkül is megérdemelné a tapsot, így pedig pláne. Ráadásul végig érezhető volt, ez nem a szerencsének köszönhető, itt, Termasban szombat délután így festett a reális erősorrend.

Termas_qp_lopez_arcA gigászok csatáját egyébként Lopez nyerte, aki jó négy tizeddel porolta el Yvan Mullert. A hazai pályán versenyző argentin majd szétrobban az önbizalomtól, és nagyon nehéz lesz megállítani ezen a hétvégén. A négyszeres világbajnok az időmérő után sportszerűen elismerte, itt-ott ugyan hibázott, de négy tizedet nem tudott volna összekaparni. És ez valószínűleg így is van, hiszen egyedül Pechito tudott 1:43-as kört futni. Hiába, ez itt az ő királysága.

Sebastien Loeb szép csöndben harmadik lett, de csak egy tizedet kapott Mullertől.

Norbi mellett Tiago Monteiro jutott még be a Q3-ba, a portugál viszont elrontotta a gyors körét, az elején hibázott, aztán túl agresszíven ment, így a kör végére elmelegedtek a gumik.

A Q1 szenzációja, hogy Szlovákia óta először ismét volt Lada legjobb 12 között, a Q2-é pedig, hogy Rob Huff megszerezte a fordított rajtrácsos pole-t a Grantával. A korábbi világbajnok később szerényen elismerte, tudja, hogy az autó nem elég gyors a győzelemhez, de a csapatnak nagyon fontos ez az eredmény, és mindent megtesz majd holnap, hogy minél kevesebben előzzék meg.

Huffy egyébként James Thompsonnal meccselt a Q2-be jutásért, és csak az utolsó pillanatban tudta megelőzni a kétszeres brit bajnokot.

A Chevrolet-kat láthatóan érzékenyen érintette a +20 kg (összesen már 40 kg) ballaszt, legjobbjuk, Tom Chilton hatodik lett, és kereken egy másodpercet kapott a Citroenektől.

Óriási meglepetés még, hogy Gianni Morbidelli és Dusan Borkovic sem jutott a 12-be, megnyitva ezzel az utat Huffy és René Münnich előtt.

A Q1 végeredménye:

Termas_Q1A Q2 végeredménye:

Termas_Q2A Q3 végeredménye:

Termas_Q3Holnap magyar idő szerint 19:00-kor kezdődik a futamok közvetítése az Eurosporton, és mivel a két verseny közvetlenül egymást követi az időtervben, így megszakítás nélkül megy majd az adás. Csuti Laci mellett a két futam között a spai WTCC hétvégét megjárt Nagy Norbi is a vendégünk lesz.

Hozzászólások