WTCR - Michelisz szóvá tett ezt-azt
Michelisz szóvá tett ezt-azt

Michelisz szóvá tett ezt-azt

LantiLanti
2014/04/20 20:49

michelisz_pr_palyan

A nyolcadik helyen ért célba Michelisz Norbert a második paul ricardi futamon, és ezúttal rendesen benne volt a sűrűjében. A hetedik helyről indult, ám Tom Chilton és Gianni Morbidelli koccanása miatt kénytelen volt elhagyni a pályát, és ekkor jó pár helyezést veszített.

Előbb Rob Huff és a Lada támadásait verte vissza, majd a vége fele megelőzte Hugo Valentét, és így néhány ellenfél visszaesésének is köszönhetően a nyolcadik helyen intették le, amivel négy pontot gyűjtött. A Zengő Motorsport pilótája a futam után szóvá tett egy-két erősen vitatható manővert a riválisok részéről.

"Elég mérges vagyok, mert volt egy-két olyan esett a második versenyen, amely mellett nem mehetek el szó nélkül. Sportszerűtlen manőverekről van szó, amelyeket természetesen még vissza kell majd néznem. A visszaesésemet követően Rob Huff jött nekem, ami miatt három-négy helyet veszítettem, majd később Hugo Valente próbált meg beletolni a gumibálába" - mondta Norbi a 'zengomotorsport.hu'-nak.

A start utáni eseményekért viszont nem hibáztatott senkit (egyesek Yvan Mullert látták vétkesnek), hiszen ő mindannyiunknál jobban tudja, mennyire kiszámíthatatlanul alakulnak a dolgok a darálóban.

"Ami nagyon hiányzott ebből a versenyből, az egy igazán jó rajt. Nem indultam rosszul, azt hiszem egy helyet nyertem, és egyet veszítettem is, viszont emiatt az első kanyarban a sűrűjében kellett fékeznem, ott pedig rendesen ment az adok-kapok."

Összességében Norbi is úgy látja, alakulhatott volna kicsit jobban, de kicsit rosszabbul a paul ricardi hétvége.

"Egy pici szerencsével szerezhettem volna valamivel több pontot is, ám egy kis balszerencsével kevesebb is lehetett volna a végén. Ha pozitívumokat akarok, akkor a rajtra gondolok, illetve arra, hogy sikerült befejeznünk mindkét versenyt. Ezen az úton végig kell mennünk az év első felében" - zárta Norbi.

A Zengő Motorsport pilótája legközelebb május első hétvégéjén a Hungaroringen ül autóba, amely mondanom sem kell, az év legfontosabb versenye lesz számára.

Fotó: Zengő Motorsport

[ad#2]

Hozzászólások