WTCR - Michelisz: óvatos voltam
Michelisz: óvatos voltam
Fotó: WTCC Media

Michelisz: óvatos voltam

LantiLanti
2014/05/11 15:48

Michelisz Norbi szűk másfél órája megszerezte első dobogós helyezését a TC1 Honda Civic-kel, miután hiba nélkül teljesítette a szakadó eső miatt igen nehézre sikerült első szlovákiai futamot.

A magyar pilóta szokásához híven kiválóan rajtolt, a bemozduló Yvan Mullert simán lenyomta, sőt, az egyes kanyar előtt már a második Pechito Lopezt szorongatta, ám végül az argentin fordult el előbb. Úgy tűnt, a Citroen nagyobb motorereje döntött, ám mint később kiderült, Norbi vette óvatosra a figurát.

"Jól sikerült a rajtom, elmentem Yvan mellett, sőt, már Lopez előtt jártam, de az egyes kanyar előtt inkább óvatosra vettem a féktávot, mert nem tudtam pontosan, hol vannak a határok ilyen körülmények között. Sőt, szinte az egész versenyen óvatosan mentem" - mondta Norbi a sajtótájékoztatón.

Racionális döntésnek tűnik, hiszen ha el is fordult volna az argentin előtt (kockáztatva egy ütközést vagy megforgást), a köridőket látva sokáig úgysem tudta volna tartani a második helyet, a visszaelőzés pedig újabb veszélyeket tartogatott volna.

"Nagyon örülök, hogy idén először sikerült dobogóra állnom. Nagyot léptünk előre a hungaroringi hétvégét követő teszten, és ez most meg is mutatkozott a teljesítményünkön" - zárta Norbi.

A második futam közvetítése 17:00-kor kezdődik az Eurosporton, ám most imádkozni kell, mert van rá némi esély, hogy csúszik a kerékpár...

Hozzászólások