WTCR - Michelisz nyerte az első futamot, tovább növelte előnyét összetettben
Michelisz nyerte az első futamot, tovább növelte előnyét összetettben
Fotó: DPPI/FIA WTCR Media

Michelisz nyerte az első futamot, tovább növelte előnyét összetettben

HosszabbitásHosszabbitás
2019/12/15 09:29
Michelisz Norbert, a Hyundai magyar versenyzője rajt-cél győzelmet aratott a túraautó-világkupa szezonzáró hétvégéjének vasárnapi első futamán a malajziai Sepangban, ezzel növelte az előnyét az összetett pontversenyben.

A 10 körös viadalon az esőzés miatt a biztonsági autó mögött rajtolt el a mezőny, de a Safety Car egy kör után útjára engedte a versenyautókat. Michelisz a pole pozícióból startolva nemcsak megőrizte a vezető helyet, hanem a rövid idő alatt kiépített 2.5-3 másodperces előnyét a leintésig megtartva magabiztosan nyert.

"Az időjárás miatt nagyon nehéz volt a futam, az elején muszáj volt igyekeznem, mert nem tudtam, hogy a mögöttem érkezők esetlegesen nem gyorsulnak-e fel a változó körülmények között" - nyilatkozta az M4 Sportnak Michelisz a verseny után. "Egy ilyen futamon szerencsére is szükség van, nagyon boldog vagyok, hogy nekem most minden összejött" - tette hozzá.

A 34 éves magyar versenyző összetettbeli legnagyobb riválisa, az argentin Esteban Guerrieri (Honda) a kilencedik pozícióból rajtolva negyedikként ért célba, ezzel 27 pontosra nőtt a lemaradása Michelisszel szemben az összetett pontversenyben.

A futamon Michelisz mögött a francia Aurélien Panis (Cupra) végzett a második, a címvédő olasz Gabriele Tarquini (Hyundai) pedig a harmadik helyen. A mezőny másik magyar pilótája, Tassi Attila (Honda) 13. lett.

A WTCR idényzáró hétvégéjének második futamát magyar idő szerint 11.15 órakor rendezik, a szezon utolsó versenyére pedig 13.05 órakor kerül sor Sepangban.

MTI

Hozzászólások