WTCR - Michelisz Norbi Sepangban is tesztelt a télen
Michelisz Norbi Sepangban is tesztelt a télen
Fotó: fiawtcr.com

Michelisz Norbi Sepangban is tesztelt a télen

LantiLanti
2019/03/25 11:18

A WTCR évek óta stabilitásra törekszik a versenynaptár kapcsán, és igyekszik hosszú távú kapcsolatokat építeni a jól bevált helyi promóterekkel. Éppen ezért nem gyakran kerül be olyan pálya a programba, ahol még sosem járt a mezőny.

Idén lesz egy ilyen, a szezonzárót december közepén Sepangban rendezik, amely a pilóták jelentős részének ismeretlen terep. 

A nagyobb csapatok és márkák komolyan veszik a kihívást, és a többen is vállalták a hosszú utazást, hogy a tél során tesztelhessenek Malajziában. Mint kiderült, Michelisz Norbi is járt ott. 

"Egy napra kiugrottunk Malajziába is, hogy megismerjük a pályát, amelyen a szezon utolsó futama zajlik majd, csak azért, hogy megismerjük a vonalvezetését és annak apró trükkjeit. Ilyenre korábban nem volt példa a pályafutásom során, hogy ennyit utaztam volna egy teszt kedvéért, de ez is azt jelzi számomra, hogy a csapat nyerni akar, s nem sajnál sem pénzt, sem energiát, hogy ez sikerüljön" - mondta Michelisz Norbi egy a Nemzeti Sportnak adott interjúban.

A másik magyar pilóta, Tassi Attila is tapasztalatokkal érkezhet majd Sepangba, hiszen a Honda elutazott tesztelni a tél során. 

Hozzászólások