WTCR - Michelisz Norbi: találtunk dolgokat a teszten, amik előre vihetnek jövőre
Michelisz Norbi: találtunk dolgokat a teszten, amik előre vihetnek jövőre
Fotó: fiawtcr.com (Frédéric Le Floc’h)

Michelisz Norbi: találtunk dolgokat a teszten, amik előre vihetnek jövőre

LantiLanti
2020/12/25 12:56
Az, hogy az ember néha vereséget szenved az életben, elkerülhetetlen. A nagy kérdés inkább az, kiből mit hoz ki a kudarc, hogyan reagál rá. Képes-e megőrizni a hitét, hogy nem a gödör aljára tartozik. 

Michelisz Norbinak, a BRC Racingnek és a Hyundai Motorsportnak 2020 felért egy vereséggel. Norbi dobogón sem állt, a csapat nem nyert futamot, és a márkának is mindössze egy győzelem jutott. Az elmúlt két év bajnokának legjobb versenyzője (Norbi) 13. lett az összetettben. 

Ám a Hyundai-nál nem hiszik el, hogy a gödör aljára tartoznának. Ennek jele, hogy még az ünnepek előtt háromnapos tesztet tartottak Vallelungában, ahol az i30 N TCR-t, és a modellt várhatóan jövőre leváltó Elantra N TCR-t is szondáztatták. 

"Három napon keresztül teszteltünk Vallelungában; rajtam kívül többek között Gabriele Tarquini volt még ott. Nekem leginkább a harmadik nap jutott sok idő az autóban. Elsősorban szezonvégi rendszerellenőrzést tartottunk, illetve azokra a problémákra kerestünk megoldásokat, amik az idei év során hátráltattak bennünket" - mondta Norbi az Eurosport Hungary-nek.
"Mindent teszt hasznos, és ez a mostani is az volt. Sok olyan hiányosságot tudtunk azonosítani, amire a szezon előkészületeiben nem maradt idő. A mostani teszt után úgy érzem, ha lenne még egy versenyhétvége, ott már előrébb lennénk, mint a legutóbbin." 

2020-ban több kihívással is szembe kellett nézniük. Integrálni kellett az autóba az új közös elektronikát, meg kellett érteni a Goodyear-gumik működését, és mindezt úgy, hogy a BRC Racing a vírus által tavasszal leginkább érintett Olaszországban működik, és ott is tesztel. 

michelisz-aragon-box.jpg

Ősszel aztán átlag kevesebb mint kéthetente követték egymást a fordulók, tehát esély sem volt tesztelni. A WTCR-hétvégék pedig annyira pörgősek és zsúfoltak, hogy ott már nagyon nehéz válaszokat találni egy-egy mélyebben gyökerező kérdésre.

"Ha egy ennyire szoros szezonban későn veszed észre, hogy valamilyen területein gondjaid vannak, egyszerűen nincs idő rendszerezetten foglalkozni a problémával, és megtalálni rá a megoldást. Egy 45 és egy 30 perces szabadedzésen alig lehet kipróbálni valamit, tehát a versenyhétvégéken szinte lehetetlen kijavítani az ilyen bajokat."
"De a legutóbbi futam óta eltelt egy hónap, mindenki alaposan átnézte a maga területét, tartottunk jó néhány briefinget, és ezzel a teszttel úgy érzem, előrébb jutottunk."

Michelisz Norbi szerződése az idény végén lejár a Hyundai-al, de már folynak az egyeztetések a folytatásról. A csapat és a márka hozzáállása pedig maradásra bíztatja a tavalyi bajnokot. 

"A csapatnál és a Hyundai-nál is mindenkin azt látom, rettenetesen zavarja őket az idei szezon sikertelensége, és nagyon szeretnének javítani jövőre. Lehet, hogy közhelyesen hangzik, de számomra fontos ezt tapasztalni. Nekem is hitet és reményt ad, úgyhogy továbbra is azt tudom mondani, szeretném ott folytatni, ahol mostanáig versenyeztem" - zárta Norbi.
Hozzászólások