WTCR - Michelisz: nehéz lesz
Michelisz: nehéz lesz

Michelisz: nehéz lesz

LantiLanti
2013/03/19 11:01

Michelisz_teszt_Honda

Michelisz Norbi nem vár könnyű szezonkezdést a monzai idénynyitón, mivel a várakozásokkal ellentétben eddig egyetlen kilométert sem tudott megtenni a 2013-as autóval. A helyzet még nem teljesen reménytelen, tegnap Tiago Monteiro beszélt egy utolsó shakedownról, ahol talán Norbi is volán mögé ülhetne, persze csak ha addigra elkészül az autó.

"A szezonnyitó versenyhétvégével kapcsolatban nincsenek konkrét elvárásaim. Sajnos egy picit kevesebb lehetőségem volt menni az autóval, mint szerettem volna, emiatt nehezebb feladat vár ránk Monzában. A váltás kapcsán tudtuk, hogy ha minden tesztlehetőség összejön, a szezon első fele akkor is a tanulásról, az információszerzésről, a tapasztalatszerzésről fog szólni. Most ez még inkább igaz és emiatt nem szeretnék felesleges terhet rakni a vállaimra. A legfőbb célom, hogy a lehető leggyorsabban és a legtöbbet tanuljak" - mondta Norbi.

A zengős pilóta számára legalább az jelenthet némi örömöt, hogy Monzában általában jól szokott teljesíteni. Eddig mindhárom alkalommal bejutott a Q2-be, és hat futamból ötször sikerült pontszerző helyen célba érnie. Tavaly hét körön át vezette a második futamot, hősiesen védekezve, ám akkor elütött egy galambot, és lelassult. Gyanítom, a Zengő Motorsport idén madárijesztőkkel készül Monzába. :)

A magyar csapat egyébként a Túraautó Európa-bajnokságon is érdekelt lesz, bemutatkozik ugyanis a Zengő Junior Team két kupás SEAT Leónnal, amelyeket Nagy Norbert illetve ifj. Ficza Ferenc vezet majd.

Fotó: Honda

Hozzászólások