WTCR - Michelisz nagy felzárkózása
Michelisz nagy felzárkózása

Michelisz nagy felzárkózása

LantiLanti
2013/03/24 16:04

Michelisz_fp_monza

Szakadó esőben bátor felzárkózással a nyolcadik helyen végzett Michelisz Norbi az első futamon Monzában. A magyar pilóta a két Lada kiszállásával a 19. helyről indult, és amikor kellett óvatosan, amikor pedig lehetőség volt rá, akkor agresszíven versenyzett. Szerencsére a futamra a Honda Civic is összeállt, így végül sikerült két pontot szereznie. Valószínűleg még ennél is tovább jutott volna, ha nem pont előtte csapódik keresztbe a pályán korábbi BMW-je, amelyet Stefano D'Aste csapott falnak.

Az élen álló RML páros és Alex MacDowall mögött egyébként az egész futam a nagy felzárkózásokról szólt. A három chevys érinthetetlen volt, a többiek viszont óriási meccseket mutattak be. Gabriele Tarquini a kilencedik helyről indulva lett negyedik, Tiago Monteiro 16.-nak indult, de ötödik lett, Rob Huff pedig az utolsó rajtkockából rágta előre magát egészen a hatodik pozícióig.

A verseny nagy vesztesei szinte egytől egyig a SEAT-osok közül került ki. Pepe Oriola végig a top5-ben autózott, mielőtt megállt alatta az autó, Tom Boardman pedig szintén pontot szerezhetett volna, ha nem ütközik az utolsó előtti körben James Nash-el. A leginkább azonban Marc Bassenget sajnáltam, aki élete első WTCC-s futamán nagyon látványosan küzdött mindenkivel, aki a közelébe került, ám végül áthajtásos büntetést kapott.

Ismét nagy dicséret Jean-Philippe Dayraut-nak, aki a 11. helyen futott be Wéber Gabi korábbi BMW-jével.

Monza_R1

A második futam 17:00-kor kezdődik, és az Eurosport élőben közvetíti.

Fotó: Sági Elemér

Hozzászólások