WTCR - Michelisz még a héten tesztelhet
Michelisz még a héten tesztelhet

Michelisz még a héten tesztelhet

LantiLanti
2013/02/26 19:08

Zengo_Honda

Minden emberi számítás szerint még ezen a héten kipróbálhatja a Honda Civic 2012-es változatát Michelisz Norbert. A Honda az eredeti tervek alapján a hét második felében Monzában tesztelt volna, ám ahogy arról tegnap már beszámoltunk, az Milánó közelében lévő pálya behavazott, egyes hírek szerint 30-40 centi hó borítja az aszfaltot. Pedig több túraautós csapat is várta ezt a hetet, az All-Inkl.com Racing és az ETCC-ben szereplő Krenek Motorsport is itt készült volna a nyitányra.

A csehek és a németek a havazás után Szlovákia felé vették az irányt, a Honda azonban marad Olaszországban, és egy Cremona melletti pályára teszi át székhelyét. Az úgy helyszínről viszonylag keveset tudni, ám annyi biztos, hogy Cremonától nem messze, egy San Martino del Lago falucska határában található, amit alig több mint négyszázan laknak. A 3450 méter hosszú pályán elsősorban olasz bajnoki motorversenyeket szoktak rendezni, de az aszfalt elég széles autók számára is; a Honda mellett csütörtökön például éppen az olasz GT bajnokság mezőnye dolgozik majd a pályán.

A kör leghosszabb egyenese 950 méter hosszú, az aszfalt átlagos szélessége pedig 13 méter. Összesen 11 kanyar díszíti a vonalvezetést, öt jobb és hat bal, viszont némi nehezítést jelent, hogy az óra járásával ellentétes irányban halad. Akit esetleg érdekel, íme a Circuito San Martino del Lago pályarajza:

Cremona_palya_2

Cremona_palya

Tehát úgy tűnik, ezen a pályán találkozhat először Norbi az új autóval. Ami biztos, hogy a Zengő Motorsport pilótája ott lesz a Honda teszten, és testközelből követi majd nyomon a gyári csapat munkáját. Emellett arra is nagyon komoly esély mutatkozik, hogy kipróbálhatja a 2012-es prototípus modellt, bár 100%-osan ez még nem vehető biztosra. De ez szerepelt a tervekben, és ha semmi nem jön közbe, akkor így is lesz.

"Nagyon várom már, hogy ott lehessek, hallhassam az autó hangját, de leginkább azt, hogy végre beülhessek és vezessem. Erre igen nagy esély mutatkozik most, de csak akkor mondom biztosra, ha már az autóban fogok ülni, kezemben a kormánnyal. Nagyon jól kipihentem magam a télen, próbáltam picit mással foglalkozni, úgyhogy már hiányzik a WTCC világa. Persze a Honda körüli eseményeket folyamatosan nyomon követtem, és nagyon örülök, hogy jól haladtak Tarquiniék a tesztekkel" - mondta Norbi a Túraautó Hírblognak.

Egy dologban biztosak lehettek, a cremonai teszt minden fontosabb mozzanatáról értesülni fogtok itt 'wtccblog.hu'-n, a Honda Magyarország meghívására ugyanis a helyszínre utazhatunk, és testközelből láthatjuk dolgozni a gyári csapatot, valamint reméljük, Norbit is! Ezúton is szeretnénk megköszönni a lehetőséget a Hondának! Szóval csütörtökön és pénteken tapadjatok a honlapra és a Facebook oldalra!

Fotó: WTCC Media, Circuito San Martino del Lago

Hozzászólások