WTCR - Michelisz harmadik a teszten!!!
Michelisz harmadik a teszten!!!

Michelisz harmadik a teszten!!!

LantiLanti
2014/04/18 15:16

Michelisz_teszt_pr

Tudom, ez még csak a teszt volt, ahol rengeteg a bizonytalansági tényező, de akkor is... A nehéz szezonkezdet előtt egy pillanatra hadd felejtsük el, hogy még csak péntek van, és hadd engedjünk meg magunknak, halkan de bizakodóan ennyit: yessss!

És most térjünk vissza a valóságba. José Maria Lopez és Sebastien Loeb mögött Michelisz Norbi lett a legjobb hondás és a legjobb nem-citroenes pilóta is. Hátránya kilenc tized az argentin és hét a francia pilótához viszonyítva, ráadásul a harmadik szektorban ő futotta az abszolút legjobb részidőt (24.1).

Viszont nem tudjuk, milyen szett gumin ment, csak találgatni lehet. Zengő Zoliék szinte soha nem játszanak azzal, hogy már pénteken feldobnak egy jobb szettet, általában ugyanazon a négy Yokohamán szokták végigtolni az első 30 percet. A teszt elméletileg nem tartozik a gumiszabály hatálya alá, tehát mindenki azzal megy, amivel akar, de kötve hiszem, hogy Zoli vásárolt egy új szettet a sajtó kedvéért. Majd a zengős videóból kiderül.

Frissítés: közben Juni Gyuri az 'zengomotorsport.hu' oldalon megerősítette, hogy Norbi végén egy szett új gumival volt ennyire gyors. Ez egy picit ront az örömünkön...

A marokkói +2 másodperchez képest most csak kilenc tized a hátrány. Bárcsak így maradna az egész hétvégén... Illetve jó hír még, hogy láthatóan hibátlanul muzsikál a Honda, 15 megtett körrel Michelisz Norbi volt a legszorgalmasabb. Konkrétumok hiányában ennél többet nem merek állítani.

Lopez_r2_marr

Nézzük a többieket. A teszt alapján bejött, hogy csökken a különbség a Citroen és a többiek között; főleg a Honda javult sokat Marrakeshez képest. Itt persze fel lehet vetni, hogy ez csak a teszt volt, ám Marokkóban sem mutatkozott nagy eltérés az edzések között, nagyjából konstans voltak a különbség.

A harmadik Citroent (Yvan Mullert) még Hugo Valente is megelőzte a Chevrolet-vel, ám tudjuk, hogy a négyszeres világbajnok autója egy kisebb generálon esett át az előző forduló óta.

A Honda és a Chevy nagyjából egy szinten volt a teszten, a legjobb hondás (Norbi) és a legrosszabb chevys (René Münnich) között 1.6 másodperc a különbség. Valente mellett Gianni Morbidelli is elkapta a fonalat, hatodik lett, megelőzve Tiago Monteiro gyári Hondáját.

Morbidelli_marr_r2

Gabriele Tarquini nagy meglepetésre sokáig a top5-ben tartotta a rohamtempóban újjáépített Hondát, ám az edzés végére kijöhetett valami probléma, mert nála nyolc kör után véget ért a teszt. Ebben a helyzetben ezt teljesen normális, kisebb fajta csoda, hogy a maestro egyáltalán elindulhatott.

A negyedik Hondával Mehdi Bennani kicsit lemaradt a véghajrában, a marokkói végül majd' egy másodpercet kapott Norbitól.

Thompson_lada_marr

A Lada egyértelműen csak a negyedik erő volt a teszt során, Rob Huff, James Thompson és Mikhail Kozlovskiy zárja a TC1-es autók sorát. Jó hír viszont, hogy mindhárom autó 10 kör felett teljesített, és a lemaradásuk is csak néhány tized a Honda-Chevrolet kettős mögött. Ettől függetlenül rengeteg munka vár még rájuk.

A TC2-es autók versenyét ezúttal is Franz Engstler nyerte, a BMW 320TC öt és fél másodpercet kapott Lopeztől.

A paul ricardi teszt végeredménye

PR_test_1

A franciaországi WTCC hétvége holnap 9:15-kor folytatódik az első szabadedzéssel, amelyet már élőben közvetít az Eurosport Player webTV.

Fotó: WTCC Media

[ad#2]

Hozzászólások