WTCR - Michelisz: eddig jobb, mint vártuk
Michelisz: eddig jobb, mint vártuk
Fotó: WTCC Media

Michelisz: eddig jobb, mint vártuk

LantiLanti
2014/05/24 10:53

Még a szokásosnál is rövidebb a szünet Ausztriában az első és a második szabadedzés között, így Michelisz Norbitól is csak egy nagyon rövid elemzésre futotta. A magyar pilóta hetedik lett az első szabadedzésen, ám a hajrában pont egy gyors körben hibázott.

"Volt egy meleg pillanat a végén. Megpróbáltunk elmenni a határig, és a végén a nagyon gyors jobbosban, ahol olyan 220-230 között van a tempó keresztbe állt az autó. Szerencsére nem történt semmi baj, de megijedtem, mert nagyon kicsi a kifutási lehetőség" - mondta Norbi a zengomotorsport.hu-nak.

Ennek ellenére inkább a bizakodás jellemző most a Zengő Motorsportnál, hiszen a pénteki teszt és az FP1 alapján úgy tűnik, a Honda közelebb kerülhet a Chevrolet-khez és a Citroenekhez, mint arra előzetesen számítani lehetett.

"A hétvége előtt azt gondoltam, hogy az első tízbe is nehéz lesz bekerülni, ehhez képest az első szabadedzésen is simán ott voltunk. Ez a hetedik hely lehet nagyjából az, ahova a időmérő során is várhatjuk magunkat."

Abból pedig könnyen lehet kilencedik vagy tizedik, ami ugye első sort ér a második futamon. A baj csak az, hogy elöl haladva borzasztóan nehéz lesz tartani a szélárnyékban tobzódó ellenfeleket. De ennyire ne szaladjunk előre, hiszen még vár ránk egy FP2, és az időmérőn is be kell jutni a Q2-be.

"A második szabadedzés arról fog szólni, hogy valahogy összedolgozzunk a Hondán belül, mert kell majd egy jó szélárnyék. Ez három-négy tizedet jelent majd, ami az időmérőn igen fontos lehet" - zárta Norbi.

Az eddigi tapasztalatok azt mutatják, hogy a top10 akár szélárnyék nélkül is meglehet (a gyári Hondák összedolgoztak, Norbi viszont szélárnyék nélkül lett hetedik), a Q2-ben viszont szükség lesz valakire, aki mögé be lehet állni.

11:00-kor kezdődik az FP2!

Hozzászólások