WTCR - Michelisz a sor végén
Michelisz a sor végén

Michelisz a sor végén

LantiLanti
2013/09/08 11:11

Michelisz_Usa_arc

Két okból is szomorúak vagyunk, hogy ezt a hírt meg kell írnunk. Egyrészt mert sosem örülünk, ha Michelisz Norbi rajtpozíciója rosszabb, mint amire előzetesen számítottunk, másrészt azért, mert legszívesebben a falba vernénk a fejünket, hogy gondolkodás helyett automatikusan elfogadtuk azt, amit mások írtak.

Az időmérő előtt, alatt és után is azzal számoltunk (helytelenül), hogy Norbi tíz helyes rajtbüntetést kap majd a motorcseréért, holott a szabályban kerek-perec benne van, és az ellenfelek esetében százszor láttuk már, hogy ezért teljes hátrasorolás jár.

Michelisz tehát nem 17. helyről, hanem a mezőny végéről indul az első sonomai versenyen, és ez úton kérünk elnézést mindenkitől a dezinformálásért.

Hogy pontosan hanyadik rajtkocka lesz Norbié, azt majd csak a hivatalos rajtrács publikálása után tudjuk biztosan megmondani, hiszen időközben Fernando Monje, Hugo Valente és Michel Nykjaer időmérős eredményeit is törölték, és egyelőre nem világos (a szabálykönyv nem tartalmaz erre vonatkozó előírást), hogy pontosan mi lesz a sorrend a négy hátrasorolt versenyző között.

Ha azt a logikát követjük, hogy Micheliszt effektíve a sor VÉGÉRE parancsolja a büntetés, míg a másik háromnak "csak" törölték a köreit, akkor valószínűbb, hogy a zengős pilóta lesz az utolsó kockában. De ez csak találgatás, várjuk meg a hivatalos rajtrácsot, amit legkésőbb a bemelegítő edzés vége után fél órával tesznek közzé.

A második futamra megszerzett negyedik rajtkockát viszont sem a teljes hátrasorolás, sem a három említett pilóta büntetése nem befolyásolja.

Fotó: WTCC Media

Írta: Lanti

Hozzászólások