WTCR - Michelisz: a Q2-es körömben nem volt hiba
Michelisz: a Q2-es körömben nem volt hiba
Fotó: Zengő Motorsport

Michelisz: a Q2-es körömben nem volt hiba

LantiLanti
2014/06/21 18:28

A szenvedős szabadedzések (teszt - 9., FP1 - 10., FP2 - 11.) és egy izzasztóan szoros Q1 után Michelisz Norbi némi megkönnyebbüléssel vette tudomásul, hogy az időmérő második szakaszába bejutva a hetedik időt sikerült elérnie.

Bár "csak" a harmadik legjobb hondás lett, a Zengő Motorsport pilótája nem sokkal (1-2 tized) maradt el a két gyári Civic mögött, ami némi előrelépést jelent a moszkvai hétvégéhez képest.  Az már kevésbé boldogító, hogy a hetedik hely - jelen pillanatban - a maximum, ami ebből az autóból kihozható.

"Ez a hetedik hely egy kicsit erőn felül sikerült, a Q2-es körömben nem volt hiba. Ennél maximum egy tizeddel lehettem volna még gyorsabb, tehát valahol ott lehettem volna a gyári pilóták környékén, de nem hiszem, hogy az ő körükben nem volt benne ugyanez a tized."

"Jelenleg sajnos az a realitás, hogy tempóból a gyáriak mögött vagyunk, és ennek próbáljuk megtalálni az okait. Úgy érzem, jó úton vagyunk, és a belgiumi időmérő mindenképpen előrelépés Moszkvához képest., mert egy ilyen hosszú pályán néhány tizedre lenni a gyáriaktól nem rossz eredmény" - fogalmazott Norbi a zengomotorsport.hu-nak.

A nap hátralévő részében a szabadedzésen futott hosszabb etap kielemzése vár Norbira és Bári Gergőre, ami alapján megpróbálnak összerakni egy jól működő beállítást a versenyekre.

Az oroszországi hétvégét záró borongós hangulaton közben már túljutott a zengős versenyző.

"Ilyenkor kiszállsz az autóból, és legszívesebben elásnád magad, mert nem érted, miért voltál annyira lassú. Aztán telnek-múlnak a napok, és ahogy egyre többet alszom az élményekre, úgy emésztődnek kicsit a dolgok" - zárta Norbi.

Az első verseny vasárnap 12:30-kor rajtol, a második pedig egyből azután következik. Tiago Monteiro büntetése miatt Norbi az első futamon a hatodik, a másodikon pedig a negyedik helyről indul.

 

Hozzászólások