WTCR - Mi lett volna, ha Muller...

Mi lett volna, ha Muller...

LantiLanti
2012/11/05 14:49

A hétvégi sanghaji verseny után még mindig Yvan Muller és Alain Menu ütközése a legforróbb téma a WTCC rajongók között. A második futamon Menu magabiztosan vezetett, amikor csapattársa az egyes kanyar féktávjánál hátulról belement, és kiforgatta a svájcit. Rob Huff állt az élre, Muller megszerezte a második helyet, Menu pedig harmadiknak tudott visszatérni a pályára. Bár Muller később visszaengedte Menut, a leintés után néhány órával utólagos áthajtásos büntetést szabtak ki rá, amit +30 másodpercet jelent. A háromszoros világbajnok ezzel a 13. helyre csúszott vissza, és nem szerzett pontot.

Muller az első futamon balesetbe került, megsérült az autó futóműve, így kiállni kényszerült. A franciával utoljára 2010-ben, Brnoban fordult elő, hogy egyik futamon sem szerzett pontot. Ráadásul elveszítette a második helyet az összetettben Menuvel szemben. Ám a svájci sem lehet túl boldog, hiszen ha nyer, 7 ponttal többet kapott volna, Huff pedig 10-zel kevesebbet.

Szóval akkor nézzük, mi lett volna, ha minden ugyanígy alakul, csak Muller kibírja lökdösődés nélkül Menu mögött. Tehát Menu nyeri a versenyt, Muller lesz a második, Huff pedig a harmadik. Így állna akkor a bajnokság Makaó előtt:

1. Rob Huff 380 pont

2. Yvan Muller: 367 pont (-13p)

3. Alain Menu: 362 pont (-18p)

Ehelyett ugye most Huff előnye 35 pont Menuvel és 41 pont Mullerrel szemben. Ugye mennyivel izgalmasabb lenne a bajnokság? Kár érte...

FONTOS! Kérlek csatlakozz a Túraautó Hírblog Facebook Csoportjához ITT.

Fotó: WTCC Media

Hozzászólások