WTCR - Mi lesz a BMW-vel?

Mi lesz a BMW-vel?

LantiLanti
2012/08/11 23:22

Amióta a Zengő Motorsport 2011-ben SEAT-ról BMW-re váltott fontos kérdés a magyar szurkolók számára, hogy milyen jövőt tervez a bajor márka a 320TC-nek a WTCC-ben. Az autó már nem mai fejlesztés, 2005 óta  használják a világbajnokságon, a gyár 2010-es kiszállása óta pedig komoly módosítás nem történt rajta. A BMW a gazdasági válság hatására is jelenleg inkább a hazai piacra koncentrál, a rendelkezésre álló forrásokat pedig kizárólag a DTM-ben pumpálták.

A márka sportvezetője, Jens Marquardt szerint nem is várható változás, a következő szezonban is kizárólag privát csapatok támogatásával vesznek részt a bajnokságban.

"Ügyfeleink az eddig megszokott alkatrész és technikai háttérre számíthatnak a müncheni központtól. Kisebb fejlesztések viszont várhatóak a versenyautók és a versenymotorok terén" - mondta sejtelmesen Marquardt.

Hogy ez a fejlesztés milyen volumenű lesz, arra nem tért ki a sportvezető, de tartok tőle, hogy ha jelentős módosításokról lenne szó, akkor annak nagyobb feneket kerítettek volna. Szóval maradjunk annyiban, hogy a helyzet valószínűleg jövőre sem változik a BMW háza táján.

Fotó: WTCC Media

Hozzászólások