WTCR - Merci jöhet az ETCC-be

Merci jöhet az ETCC-be

LantiLanti
2013/02/14 17:39

Hónapokkal ezelőtt már írunk Henk Vuikról és a holland pilóta nagy álmáról, nevezetesen, hogy egy nap a WTCC-ben versenyezzen az általa fejlesztgetett Mercedes C200-al. Nos, a világbajnokság egyelőre még távolabbi cél, ám jelentős lépés lehet, ha a Vuik Racing el tud indulni a 2013-as ETCC szezonban. A csapat két autóval szeretne nevezni az idén ötfutamos Európa-bajnokságra, melyek közül az egyiket maga a tulaj vezetné - tudta meg a TouringCarTimes.

A Super2000-es C200-akat annak idején még az STCC-be fejlesztették, sőt tavaly Tony Johansson rajthoz is állt az egyikkel néhány futamon a G-Rex csapat színeiben. Az Eb-n maga Henk Vuik ülhetne az egyik Mercedesbe, a másikat pedig kiadná bérbe egy vállalkozó kedvű csapatnak. Az ETCC jó lehetőség lenne a holland számára, hogy testközelből ismerkedjen meg a Túraautó Világbajnoksággal, hiszen három közös forduló is lesz 2013-ban, Monzában, a Szlovákiaringen és a Salzburgringen.

November végén, december elején több magyar csapat is jelezte indulási szándékát 2013-ban, az ő helyzetükről hamarosan részletesen is beszámolunk. Jó hír továbbá, hogy az Eurosport ismét ad majd összefoglalókat az Eb fordulókról, méghozzá a hétvégéket követő kedden, kora délután.

Fotó: Vuik Racing

Hozzászólások