WTCR - Menu visszatér (nem úgy)
Menu visszatér (nem úgy)

Menu visszatér (nem úgy)

LantiLanti
2013/08/28 19:07

Menu_Aut_arc

Alain Menu Sonomában visszatér a Túraautó Világbajnokságba, ám a tavalyi év második helyezettje az autó helyett a kommentátorállásba ül majd be. A korábbi kétszeres BTCC győztes svájci, akit néhány hete a korszak pilótái minden idők legjobb SuperTouring versenyzőjének választottak, a Francia Eurosport szakkommentátora lesz.

Menu tavaly élete legjobb eredményét érte el a WTCC-ben, amikor Rob Huff mögött második lett az összetettben. A mezőny egyik legrutinosabb pilótája akár a bajnoki címért is harcban lehetett volna, ám balszerencsés momentumok egész sora hátráltatta az év során.

A jó eredmény ellenére sem talált viszont csapatot magának 2014-re, bár a Forddal és a Bamboo Engineeringgel is kapcsolatba hozták. Utóbbival közel is jártak a megállapodáshoz, ám végül nem állt össze az anyagi háttér, mivel Menu nem tudott elég szponzorpénzt szerezni.

A WTCC helyett így átköltözött a Porsche Szuperkupába, ahol viszont nehezen indult számára a szezon. Barcelonában kiesett, Monacóban pedig a 21. helyen intették le. A harmadik versenyre pedigt már nem utazott el, mert egy szponzor nem tudta utalni a megígért összeget, aminek szerződésbontás lett a vége.

A tavasz során Menu a Citroennel is tesztelt, ezért sokan arra számítottak, hogy ő lesz Sebastien Loeb csapattársa 2014-ben. A franciák választása végül Yvan Mullerre esett, így egyelőre nem tudni, mit hoz a jövő a rutinos svájci számára.

Fotó: WTCC Media

Írta: Lanti

Hozzászólások