WTCR - Menu: nem tárgyaltam Zengő Zolival
Menu: nem tárgyaltam Zengő Zolival

Menu: nem tárgyaltam Zengő Zolival

LantiLanti
2013/01/29 09:33

Menu_Chn

Alain Menut régóta kedveli a magyar közönség. Az egymásra találás első momentuma talán a 2011-es hungaroringi WTCC forduló volt, amikor a tanár úr szinte elnézést kért, hogy Michelisz Norbi előtt megnyerte a második futamot. Aztán egy évvel később, amikor már a magyar fiú győzött, a svájci úgy nyilatkozott, jobban örül annak, hogy Michelisz mögött ért célba, mintha előtte jött volna be.

Ám ezeken kívül is számtalan szerethető, emberi megnyilvánulása volt a néha szentimentális, máskor hűvösen humoros Menunek. Nem véletlen hát, hogy a hazai közönség számára gyorsan Ő lett a legszimpatikusabb ellenség, a "gyűlölt" Chevrolet armada szerethető legkisebb fia.

Aztán jött Gyökér Péter rajza, amivel Menut tiszteletbeli zengős pilótává avattuk. Zoliék még egy vicces videót is kreáltak a sztoriból.

Talán ez volt az a pillanat, amikor beütött az a bizonyos gondolat. Senkit sem lehet hibáztatni érte, Zengő Zoliék már annyi váratlan húzással lepték meg az országot (WTCC, futamgyőzelem, két autó, privát bajnoki cím, Honda), hogy egy valódi sztárpilóta leigazolása sem tűnt már lehetetlen feladatnak. Szóval elindult a kis gondolat, amit tovább táplált néhány fotó, melyeken Menu Bús Edina mellett mosolyog a Zengő Motorsport évzáró partiján.

Aztán jött a Honda, és kiderült, hogy idén ismét egyautós csapatunk lesz a WTCC-ben. Ha volt is alapja a Menu-reményeknek, az ezzel a bejelentéssel szertefoszlott. De vajon volt-e? Vagy csak álmodoztunk? Sajnos az utóbbi.

"Soha nem tárgyaltam Zengő Zolival arról, hogy náluk versenyezzek. Egyszerűen csak jó barátok vagyunk" - árulta el Menu a Túraautó Hírblognak.

Mindegy, azért szép álom volt, és a tanár urat ezután is szeretni fogjuk.

Fotó: WTCC Media, Paddock.hu

Hozzászólások