WTCR - Menu: nekem sem könnyebb
Menu: nekem sem könnyebb

Menu: nekem sem könnyebb

LantiLanti
2013/12/03 15:08

Menu_Aut_arc

Két brit bajnoki címmel, és megannyi eredményes, győzelmekkel fűszerezett WTCC-s szezonnal a háta mögött Alain Menu továbbra is állás nélkül néz a 2014-es szezon elé. Hiába ő napjaink egyik legjobb aktív túraautó pilótája, hiába választották kollégái a SuperTouring éra királyának, az élet ma neki sem könnyű a sportban.

Olyan időket élünk, amikor minden korábbinál nagyobb jelentősége van annak, ki mit és abból is mennyit hord a zsebében, és egyre kevesebbet számít a tehetség valamint a tapasztalat. Nem ment ez sokkal másképp régebben sem, de ennyire azért nem volt súlyos a helyzet.

Menu azért teljesen nem adta fel a dolgot, bár legutóbbi csevegésünk során nem (sem) sütött róla a lelkesedést. A makaói hétvégén, ahol a VW Scirocco Masters versenyen szerepelt, beszélgetett ezzel-azzal, de konkrétumok nélkül távozott a kaszinóvárosból.

"Természetesen, amikor Makaón jártam tárgyaltam bizonyos emberekkel. Meglátjuk, mi sül ki belőle a következő hetek, hónapok során, aztán majd kiderül, tehetek-e valamit a WTCC-s visszatérés érdekében" - mondta Menu a WTCC Blognak.

Menu 2012 végén vált munkanélkülivé, amikor a Chevrolet gyári szinten kiszállt a WTCC-ből. Bár a múlt télen több csapattal is közel járt a megállapodáshoz, végül anyagi okokból kénytelen volt ideiglenesen elbúcsúzni a világbajnokságtól. Két Porsche Szuperkupa futamot leszámítva érdemi versenyen nem indult, és most szeretne visszatérni, a baj csak az, hogy idén talán még nehezebb helyzetben van, mint egy éve.

Menu_Porsche

"Az új autók drágábbak az ideieknél, így még nehezebb a dolgom. Tavaly sem tudtam 6-700 ezer eurót összeszedni, 2014-re pedig úgy tűnik, még ennél is több kéne."

Mivel a legtöbb csapat a túlélésért küzd, a tapasztalat és az eredmények sem nyomják sokkal lejjebb az árat.

"Nekem sem könnyebb mint másoknak, hiszen a WTCC-ben szabadon maradt ülések mindegyike privát csapatnál van, nekik pedig kell a pénz, hogy versenyeztetni tudják az autókat" - folytatta a Tanár úr.

A tavalyi szezon ezüstérmese idén tesztelt a Citroennek, és egy ilyen klasszisú pilótának gyári csapatban lenne a helye, de...

"Sajnos a harmadik Citroen már kizárt" - zárta le röviden Menu

Azon pedig senki sem lepődik meg, hogy az ő kvalitásaival és eredményeivel nem szeretne a TC2-es kategóriában indulni. Menu számára tehát marad a bizakodás, hogy valamelyik privát chevrolet-s csapat megteremti a feltételeket, hogy náluk versenyezhessen. Mielőtt valaki félreértené, nem a fizetését, hanem a versenyeztetés költségeit.

Fotó: WTCC Media

Hozzászólások